ai censorship

Eindelijk! Ombudsman doet onderzoek naar dictatoriale en knettergekke terrorisme-registraties van Nederlanders

Binnenlandfeb 19 , 14:30
Het is weer zover. De overheid – onze 'grote beschermer' – heeft weer een nieuw dieptepunt bereikt in haar kruistocht tegen de vrijheid. Dit keer is het de absurditeit ten top met de zogenaamde CTER-registraties. Ja, u leest het goed: Contra Terrorisme Extremisme Radicalisering. Een mondvol onzin waarmee de politie denkt te kunnen bepalen wie van ons een 'bedreiging' vormt voor de samenleving. Maar wat is het werkelijke resultaat? Onschuldige burgers, mensen zoals u en ik, worden als criminelen behandeld zonder dat ze ook maar iets verkeerds hebben gedaan.
Laten we even serieus zijn. Dit is niet hoe een beschaafde samenleving hoort te functioneren. In een land waar vrijheid en rechtvaardigheid hoog in het vaandel staan, is het onacceptabel dat de politie op eigen houtje gaat bepalen wie potentieel gevaarlijk is. En hoe? Door vage, ondoorzichtige criteria die meer weg hebben van een slechte gok dan van gedegen politiewerk.
Neem nu het verhaal van Said Ahamri, die zich inzette om jongeren te weerhouden van deelname aan terroristische groeperingen. Ironisch genoeg werd hij zelf als 'risico' gemarkeerd. Of Els Rijke, die niet meer deed dan haar democratische recht uitoefenen door een demonstratie te organiseren. Oké, ja, mevrouw is een linkse engnek. Maar dat is wel haar goed récht. Ook zij werd gestraft met een CTER-registratie. Dit zijn geen geïsoleerde gevallen. Dit is systematische waanzin.
En dan hebben we het nog niet eens gehad over al die Nederlanders die rechts en traditionalistisch zijn en daardoor ongetwijfeld ook zo'n registratie te pakken hebben. Je hoeft niet veel verbeeldingsvermogen te hebben om je te realiseren dat die mensen het haasje zijn.
Het feit dat burgers vaak niet eens weten dat ze geregistreerd staan, totdat ze plotseling tegen onverwachte hindernissen aanlopen, is ronduit schokkend. Het idee alleen al dat je vakantieplannen, je carrière, of erger nog, je persoonlijke vrijheid, kunnen worden verwoest door een schimmige registratie waar je niets van weet, is Kafkaëske waanzin. Dit is niet het plot van een dystopische roman; dit is de realiteit in Nederland.
En nu komt de Nationale Ombudsman met een onderzoek. Bravo! Eindelijk iemand die opstaat tegen deze ongein. Maar laten we wel wezen, dit onderzoek had jaren geleden al moeten plaatsvinden. De overheid heeft een ongekende macht over ons leven gekregen, en het wordt tijd dat we die terugpakken. Dat begint bij transparantie, bij gerechtigheid, en bij het respecteren van de fundamentele rechten van elke burger.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort dictatoriale maatregelen. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons elke dag weer aan de kant te staan van de VRIJHEID.
Dit moet stoppen. Nu meteen. Het is tijd dat we onze stem laten horen tegen deze ongebreidelde schending van onze privacy en vrijheid. We mogen niet toestaan dat onze samenleving verandert in een surveillancestaat waarin iedereen verdacht is totdat het tegendeel bewezen is. Sta op voor je rechten. Eist transparantie. Eist gerechtigheid. En vooral, laat je niet kisten door een overheid die denkt boven de wet te staan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten