Screen Shot 2022 08 18 at 184446

[Filmpje] Arnold Karskens waarschuwt Nederland: 'Hongersnoden beginnen met het onteigenen van boeren'

Binnenlandaug 18 2022, 17:16
Arnold Karskens heeft vandaag in een héérlijke gesproken column zijn steun uitgesproken voor de boeren én meteen uitgelegd waarom het zo wanstaltig is wat het kabinet doet. Daarbij waarschuwde hij heel duidelijk voor één nachtmerriescenario: als het kabinet deze idiote plannen doorzet kán Nederland in de (nabije) toekomst te maken krijgen met een hongersnood.
"Wellicht herkent u het patriottische gevoel," begon Karskens zijn betoog, "want ik ben trots op de boerenprotesten. Een stoet tractoren met de omgekeerde driekleur staat voor mij symbool voor de onverzettelijke Hollander vanaf de Gouden Eeuw. Een trots Nederland. Zoals we het hebben opgebouwd: een land van melk en honing."
"Laten we dat vooral zo houden en onze oren niet laten hangen naar de globalisten van D66 en de PvdA, de weekhartigen van ChristenUnie en CDA, en het liberale verraad van de VVD."
"Als boerenzoon uit de Beemster sta ik alles behalve neutraal in dit conflict," ging Karskens verder. "Melken kan ik met de machine én met de hand, en vaak denk ik terug aan de pracht van groene weiden met grazende zwart-met-witte koeien. Maar dat mijn hart sneller klopt bij de boerenrebellie is meer dan jeugdsentiment. Ik ben opgegroeid met verhalen over de hongerwinter van 44-45, waarin stedelingen het platteland afstroopten op zoek naar bieten en een slok melk. Wie zegt dat deze tijd niet terugkomt?"
"De communistische geschiedenis onder Jozef Stalin en China onder Mao Zedong leert ons dat hongersnoden beginnen met het onteigenen van boeren. Ook in deze tijd zijn het wederom dromers die denken dat ze met de grote sprong voorwaarts of een tienjarenplan de maakbaarheid van de wereld naar hun kant kunnen zetten. Alleen noemen ze het nu Build Back Better."
"Tja, zeggen de bovenonsgestelden, het moet nu eenmaal minder. Minder stikstof, minder CO2, minder vlees, minder reizen, minder alles. Maar, terwijl de boeren van hun erf worden gedreven bezit de uitvoerder van dit absurde plan," heeft het dus over VVD-minister Christianne van der Wal, naast haar villa ook nog eens twee vakantiewoningen. En vloog dit rupsjenooitgenoeg naar verluid ook nog eens 15.000 kilometer op en neer naar Curacao in een stikstof-uitpompend vliegtuig. Tja."
"Er raast een linkse, noem het egoïstische, waanzin over Nederland. Laten we dus blij zijn met de nuchtere Agrariër. Want waar boeren kúnnen boeren bestaat geen hongersnood, maar welvaart. Steun ze daarom."
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Zo. Dat zijn nog eens een paar belangrijke waarheden die Karskens daar spreekt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten