black lives matter and black pete demonstration leeuwarden netherlands

Gemeente Etten-Leur capituleert voor beroepsdemonstranten van KOZP en XR: "Heel Nederland een inclusief Sinterklaasfeest"

Binnenlandnov 15 2023, 11:00
De gemeente Etten-Leur heeft besloten toe te geven aan de eisen van Kick Out Zwarte Piet (KOZP). Via Facebook hebben de betogers aangekondigd dat ze een overeenkomst hebben bereikt voor een inclusief Sinterklaasfeest. Op zondag 19 november 2023 stond een protest tegen Zwarte Piet gepland in Etten-Leur, als onderdeel van een reeks demonstraties en acties in verschillende gemeenten ter herdenking van het Slavernijverleden van 1 juli 2023 tot 1 juli 2024. KOZP roept gemeenten op om Zwarte Piet permanent te verbannen van openbare evenementen en ruimte te maken voor een inclusief Sinterklaasfeest. Sommige acties worden in samenwerking met Extinction Rebellion uitgevoerd.
In een Facebookbericht valt te lezen: "Diverse inwoners van Etten-Leur hebben hun gemeente genomineerd naar aanleiding van een oproep van KOZP." Wat zij eigenlijk bedoelen, is dat er mensen in Etten-Leur zijn die ervoor kiezen om te 'klikken', wat het feest voor de overgrote meerderheid opnieuw bederft. Volgens hen is in hun gemeente "anti-zwart racisme hardnekkig en maakt Zwarte Piet nog steeds deel uit van verschillende festiviteiten en intochten." Na onderzoek door KOZP blijkt dat naast Zwarte Piet ook gebruik wordt gemaakt van roetveegpieten die nauwelijks te onderscheiden zouden zijn van Zwarte Piet. KOZP protesteert ook tegen Grijze Piet, Bruine Piet en andere vormen van Zwarte Piet met minimale veranderingen.
Hoewel het intochtcomité in Etten-Leur de bevindingen niet kon onderschrijven, hebben zij toegezegd serieus met de kwestie om te gaan. Om misverstanden te voorkomen, hebben beide partijen een convenant ondertekend dat oproept tot een veilig en inclusief Sinterklaasfeest. KOZP beëindigt per direct alle geplande acties en protesten in de gemeente Etten-Leur. "Deze gemeente heeft ons overtuigd dat zij rekening willen houden met kinderen en ouders voor wie, ondanks hun inspanningen, de intocht niet als inclusief wordt ervaren. We hopen oprecht dat andere gemeenten en intochtcomités dit voorbeeld zullen volgen, zodat we snel in heel Nederland een inclusief Sinterklaasfeest kunnen realiseren", aldus Jerry Afriyie van KOZP.
Gelukkig is er een paar kilometer verderop in de Bredase volkswijk Tuinzigt gewoon een sinterklaasfeest gepland waarbij er volop – zo niet enkel en alleen – ruimte is voor Sinterklaas en Zwarte Piet. Aangezien we het hier over een volkswijk hebben met mensen die graag hun eigen feestje vieren, is de kans klein dat de demonstranten het aandurven om hier hun gezicht te laten zien. Een aanrader voor Nederlanders die graag op de traditionele wijze in alle rust Sinterklaas willen vieren!
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten