shutterstock 1775333045

Holistische hel of paradijs? Amsterdamse 'welzijnspraktijk' sluit blanken uit

Binnenlandfeb 25 2023, 12:00
Een welzijnspraktijk in Amsterdam-Oost genaamd 'holistic health paradise' heeft onlangs voor controverse gezorgd door aan te geven dat de praktijk alleen openstaat voor mensen van kleur en LHBTI+ personen. Eigenaar Sheila Chitanie verdedigt deze discriminerende praktijk door te stellen dat het nodig is om een veilige plek te bieden voor mensen van kleur. Echter, deze praktijk is niet alleen verkeerd en gevaarlijk, maar ook in strijd met de wet en de grondwet van Nederland.
Het nieuws dat een welzijnspraktijk in Amsterdam-Oost genaamd 'holistic health paradise' alleen openstaat voor mensen van kleur en LHBTI+ personen, is onacceptabel en in strijd met de wet en de grondwet. Discriminatie van welke groep dan ook is niet alleen slecht, maar ook verboden in Nederland. Het is dan ook verbijsterend dat de eigenaar van deze praktijk, Sheila Chitanie, zo openlijk discrimineert en hier zelfs trots op lijkt te zijn.
Door te stellen dat heteronormativiteit en witheid buiten de deur worden gehouden, creëert Chitanie een vals beeld van een 'paradijs' waar alleen mensen van kleur zich veilig zouden voelen. Dit is niet alleen verkeerd, maar ook gevaarlijk. Discriminatie zorgt voor polarisatie in de samenleving en kan leiden tot meer haat en onverdraagzaamheid.
Chitanie beweert dat witte mensen voorbijgaan aan hun eigen rol in de noodzaak van een veilige plek voor personen van kleur. Dit is een vreemde redenering. In Nederland hebben we wetten en regels die discriminatie verbieden en beschermen tegen ongelijke behandeling. Er zijn dus geen 'andere ruimtes' nodig die mensen uitsluiten op basis van hun huidskleur.
Het feit dat de overheid niet ingrijpt bij deze zaak is verontrustend. Als een 'witte' therapeut alleen 'witte mensen' zou toelaten, zou dat direct leiden tot politieoptreden. Maar als de eigenaar van een praktijk openlijk discrimineert tegen blanken, lijkt de overheid niet in te grijpen.
Dit is niet de eerste keer dat er discussie is over discriminatie tegen blanken in Nederland. In 2020 werd een theater in Amsterdam bekritiseerd vanwege een vergelijkbaar beleid. Het theater gaf aan dat het alleen toegankelijk was voor mensen van kleur. Na publieke verontwaardiging werd het beleid uiteindelijk ingetrokken.
Het is belangrijk om te benadrukken dat discriminatie van welke groep dan ook onacceptabel is. Het is de verantwoordelijkheid van de overheid om deze wetten te handhaven en te zorgen voor gelijke behandeling van alle burgers. Het is essentieel dat we als samenleving verenigd blijven en elkaar niet uitsluiten op basis van huidskleur of seksuele geaardheid.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
In conclusie, de welzijnspraktijk 'holistic health paradise' in Amsterdam-Oost discrimineert op basis van huidskleur en seksuele geaardheid. Het is belangrijk om te erkennen dat discriminatie schadelijk is voor de samenleving en dat het de verantwoordelijkheid is van de overheid om dit te bestrijden. Het is aan ons allemaal om op te komen voor gelijke behandeling en respect voor alle mensen, ongeacht hun achtergrond.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten