screen shot 2023 02 25 at 131142

Kijk! Johan Derksen is snoeihard: 'Mark Rutte moet opsodemieteren!'

Politiekfeb 25 2023, 14:00
Gisteren werd het rapport gepubliceerd over de aardbevingen in Groningen en, met name, over de manier waarop de overheid is omgegaan met die situatie. De conclusies van het rapport zijn duidelijk: het was al lang helder dat er heel wat aan de hand was, maar de politiek negeerde dat bewust. Johan Derksen laat bij Vandaag Inside weten dat er wat hem betreft maar één ding op zit: Mark Rutte moet opstappen. En snel een beetje.
Johan Derksen heeft in het televisieprogramma Vandaag Inside zijn onvrede geuit over de manier waarop de overheid omgaat met de aardbevingsproblematiek in Groningen. Aanleiding hiervoor was het rapport dat gisteren verscheen over de omvang van de schade in Groningen. Volgens Derksen heeft premier Mark Rutte hopeloos gefaald en moet hij opstappen als minister-president van Nederland.
De aardbevingsproblematiek in Groningen is al jarenlang een probleem waar de overheid maar geen oplossing voor lijkt te vinden. Groningers klagen al langer over schade aan hun huizen en de gevolgen daarvan, maar hun klachten werden lange tijd genegeerd. Het rapport dat gisteren verscheen, toont aan hoe groot de omvang van de schade inmiddels is en hoezeer Groningers hierdoor zijn gedupeerd.
Johan Derksen uitte zijn ongenoegen over de situatie in Groningen in niet mis te verstane woorden. Volgens hem wordt er in Nederland niets opgelost en weten de Groningers dat ook. Hij verwijt premier Rutte dat hij de harten van Nederland steelt met zijn "gladde praatjes," maar dat hij hopeloos heeft gefaald in het aanpakken van de aardbevingsproblematiek. Rutte heeft weliswaar drie keer zijn excuses aangeboden, maar heeft vervolgens niets gedaan om de situatie in Groningen te verbeteren.
Volgens Derksen heeft Rutte een hele groep Nederlanders gedupeerd en hen laten verrotten in Groningen. Zo'n man verdient het volgens hem niet om nog langer minister-president van Nederland te zijn en moet "opsodemieteren". Het is duidelijk dat Derksen zich zeer emotioneel betrokken voelt bij de situatie in Groningen en zich kwaad maakt over de passiviteit van de overheid.
"Het lullige is als je de reacties van de Groningers gezien hebt, die weten ook al dat er van oplossingen geen sprake is," zei Derksen gisteravond dan ook. "Want er wordt in dit land niets opgelost."
"Dan zit hij gladde praatjes te verkopen bij Jinek over bloemkolen nou fruit of groenten is, en dan steelt hij de harten weer van Nederland. Daar is hij heel bedreven in. Maar de man heeft hopeloos gefaald. En die man heeft, onder zijn bewind heeft dat hele gasdrama zich afgespeeld. Hij heeft drie keer voor de bühne zijn excuses aangeboden" waarna hij snel weer naar Den Haag ging.
"Hij heeft een hele groep Nederlanders gedupeerd, niets aan gedaan, en laten verrotten daar in Groningen. Zo'n man verdient het niet nog langer minister-president van een land te zijn. Die moet echt opsodemieteren," concludeerde Derksen keihard.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Uiteindelijk is het aan de politiek en de betrokken partijen om samen te werken aan een oplossing voor de aardbevingsproblematiek in Groningen. Het is te hopen dat de uitspraken van Johan Derksen hieraan bijdragen door het probleem op de agenda te houden en politici aan te sporen tot actie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten