screen shot 2022 06 01 at 12

Freek Jansen (FVD): 'VVD in campagne de partij van Bolkestein, daarna transformeert zij in de partij van Sigrid Kaag,

Politiekfeb 25 2023, 14:05
FVD-Tweede Kamerlid Freek Jansen heeft vandaag hard uitgehaald naar de VVD en haar staatssecretaris van Immigratie, Eric van der Burg. Jansen zegt: "De verkiezingen komen eraan dus de VVD komt weer met rechtse praatjes. En nu uit de mond van een staatssecretaris die in 2017 nog ‘hoe meer asielzoekers, hoe beter’ zei." Jansen noemt het verhaal van Van der Burg in de Telegraaf, waarin hij stelt dat hij minder immigratie wil, hypocriet en ongeloofwaardig.
"De VVD gedraagt zich voor verkiezingen steevast als de partij van Frits Bolkestein," gaat Jansen verder. "Maar na de verkiezingen ondergaat de VVD steeds weer razendsnel een metamorfose in de partij van Sigrid Kaag. Dat hebben we de afgelopen dertien jaar steeds weer gezien, bij deze verkiezingen zal dat niet anders zijn."
De FVD'er beschuldigt de VVD ervan verkiezingsretoriek te gebruiken om de rechtse kiezer te paaien, maar na de verkiezingen snel terug te keren naar de linkse immigratie-agenda die de VVD in ieder geval in de kabinetten Rutte 2, 3 én 4 gesteund heeft. De uitspraken van Van der Burg (die opeens zegt voor opvang in de regio te zijn) zijn wat hem betreft dan ook totaal ongeloofwaardig.
Jansen wijst erop dat de immigratiecijfers onder de VVD sinds 2010 razendsnel en extreem gestegen zijn.
Elk jaar breekt de VVD weer een immigratierecord, afgelopen jaar lieten zij zelfs 402.000 immigranten toe," legt de FVD'er uit. "Op 15 maart kunnen Nederlanders kiezen: gaan we door met de door VVD gesteunde massale immigratie, of kiezen we voor fundamentele verandering: per direct een asielstop en inzetten op remigratie."
De uitspraken van Jansen zijn niet alleen gericht op de VVD en Van der Burg, maar ook op de bredere politieke situatie in Nederland. Jansen maakt zich zorgen over de toekomst van Nederland en de impact van de massale immigratie op de samenleving. Hij is van mening dat de politieke elite het contact met de gewone burger is verloren en dat er behoefte is aan een fundamentele verandering.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is duidelijk dat immigratie een belangrijk onderwerp is bij de komende verkiezingen. Jansens uitspraken onderstrepen dat er een groeiende groep Nederlanders is die zich zorgen maakt over de impact van immigratie op de samenleving en die verandering wil. De VVD probeert daar ook op in te spelen, maar daar trapt Jansen niet in.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten