SywertBuitenhof

Huh? Onderzoeksrapport 'mondkapjesdeal' positief ontvangen door minister én Sywert van Lienden

Binnenlandsep 16 2022, 18:00
Sywert van Lienden en zijn kompanen doen er tot de laatste snik alles aan om de schijn op te houden dat zij correct hebben gehandeld. Het rapport van onderzoeksbureau Deloitte wordt namelijk positief ontvangen door zowel de minister voor Langdurige Zorg als Van Lienden en zijn zakenpartners.
Wie de conclusies van minister Helder volgt, ziet wat de rest van Nederland ook al zag: Van Lienden en zijn partners hebben bewust verwarring gezaaid over het verband tussen hun niet-commerciële Stichting Hulpgoederen Alliantie en hun commerciële bv Relief Goods Alliance (RGA).
De minister erkent dat de mondkapjesdeal van Van Lienden veel meer aandacht kreeg van het ministerie van Volksgezondheid dan andere deals. Een dikke hint dat toenmalig minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge die deal perse door wilde drukken, terwijl het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LHS) van begin tot eind tegen die deal was.
Van Lienden beweert echter dat hij zich helemaal kan vinden in het rapport, dat hen volgens Van Lienden vrijpleit, maar dat ze "achteraf gezien beter hadden kunnen communiceren" (via De Telegraaf). Het onderzoeksbureau stelt echter dat die grappenmakers behóórlijk selectief waren in het sturen van documenten en geluidsopnames. Niet heel gek dat Van Lienden het dus met het rapport eens is, want hij heeft de boel zelf zoveel mogelijk proberen te sturen.
Eigenlijk komt het er gewoon op neer dat Van Lienden en zijn kompanen een stel doortrapte ratten zijn, die faalhaas Hugo de Jonge zo ver hebben gekregen om hun miljoenen euro's over te maken. Minister Helder gooit het allemaal een beetje op de crisissituatie, waardoor er 'fouten zijn gemaakt' (via de NOS). Van Lienden zou daar dan handig misbruik van hebben gemaakt. Maar iedere jandoedel had met een grote boog om heel die deal heen kunnen lopen, want er is meerdere keren voor gewaarschuwd.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Mochten Van Lienden en zijn zakenpartners er uiteindelijk dus tóch mee wegkomen, dan is dat dus eigenlijk de schuld van Hugo de Jonge.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten