12260343885 1b82d0c919 c

Midas Dekkers in opspraak: Zijn bizarre uitspraken onder de loep

Binnenlandapr 23 2023, 10:50
Bioloog Midas Dekkers is geïnterviewd door De Telegraaf. In dit interview deelt hij zijn controversiële opvattingen over voedselproductie, landbouw en geboortebeperking. Het is verbijsterend hoe iemand met zo'n achtergrond zulke uitspraken kan doen, en het is de moeite waard om deze belachelijke uitspraken eens nader te bekijken.
Allereerst beweert Dekkers dat 90% van ons eten uit de fabriek moet komen, geproduceerd met behulp van schimmels, bacteriën en andere micro-organismen. Hoewel het waar is dat we nieuwe, zogenaamd 'duurzame' voedselproductiemethoden gaan ontwikkelen omdat dit van bovenaf wordt opgelegd, is het voorstel van Dekkers simpelweg absurd. Hij gaat volledig voorbij aan het feit dat voedsel van hoge kwaliteit en smaak afkomstig is van traditionele landbouw, waar lokale boeren hard werken om gezonde en verse producten te leveren. Natuurlijk voedsel is gezond voedsel voor de mens. Niet zo gek, want dat is het soort voedsel dat de mens honderdduizenden jaren gegeten heeft. Dat is dus waar onze lichamen op aangepast zijn.
Daarnaast doet Dekkers een opmerkelijke uitspraak over Nederlandse boeren en hun bijdrage aan de wereldwijde voedselvoorziening. Hij stelt dat hoewel Nederlandse boeren efficiënt zijn, het de vraag is of dit het uiteindelijke doel moet zijn. Lekker voedsel? Ja. Betaalbaar voedsel? Ja. Minimaal effect op de natuur? Alweer ja. Maar dat maakt niets uit want deze 'bioloog' heeft besloten dat we vooral zo weinig mogelijk volgens onze biologie moeten leven.
Over veeteelt en dierenwelzijn zegt Dekkers dat we niet terug kunnen naar een tijd waarin mens en dier hand in poot samenleefden. Dit toont een gebrek aan inzicht in de huidige inspanningen om dierenwelzijn te verbeteren en een samenwerking tussen mens en dier te bevorderen. Met name boeren doen er steeds meer aan om hun dieren beter te behandelen. En de dierenambulance en dierenpolitie zijn relatief moderne uitvindingen.
Het meest schokkende deel van het interview is echter Dekkers’ uitspraak dat kinderen krijgen "biologisch het stomste wat je kunt doen". Hij beweert dat geboortebeperking de ideale oplossing is voor alle problemen en dat er simpelweg te veel mensen op de wereld zijn. Zelfs als je denkt dat overbevolking een zorg is (dat is het niet: als je de hele bevolking van de wereld bij elkaar zet bedekken we de provincie Zeeland, en nog wat andere provincies geheel of gedeeltelijk en dat is het dan), is het verminderen van het aantal kinderen dat geboren wordt een simplistische en kortzichtige benadering die geen rekening houdt met de complexiteit van het probleem.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Kun je voorstellen wat er gebeurt als we dat doen? Minder baby's betekent relatief meer ouderen. Het betekent een minder grote groep werkenden. En het betekent een totale vernietiging van de economie.
Dekkers' uitspraken in dit interview zijn ronduit belachelijk en geven blijk van een gebrek aan inzicht in de werkelijke problemen waarmee de wereld te maken heeft. Zijn meningen zijn misplaatst en schadelijk en horen niet thuis in een serieuze discussie over duurzaamheid en de toekomst van onze planeet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten