Nederland heeft nog steeds te veel vertrouwen in fake news van de mainstream media

Nederland heeft nog steeds te veel vertrouwen in fake news van de mainstream media

Het is triest om te zien in de Volkskrant dat Nederland nog steeds te veel vertrouwen heeft in de fake news van de mainstream media. Hoewel het vertrouwen in het nieuws in ons land is gedaald, blijft het aantal mensen dat het nieuws betrouwbaar vindt op een schandalig hoog niveau van 58 procent. Onbegrijpelijk natuurlijk omdat de NOS, RTL Nieuws en de kranten tijdens de Coronaperiode hebben laten zien de lakeien te zijn van de zittende macht. Ze waren totaal niet kritisch op de Coronamaatregelen die werden ingevoerd zoals de avondklok, mondkapjes, lockdowns, QR codes en de anderhalve meter samenleving. Dan spreken we nog niet over kritiekloze houding op de oversterfte.

Het is duidelijk dat de mainstream media niet te vertrouwen is, en toch blijven velen deze bronnen geloven. Het is bijna alsof mensen niet in staat zijn om te zien dat ze worden misleid door deze propagandamachine.

Het is bemoedigend om te zien dat jongeren aanmerkelijk minder waarde hechten aan de oude ''onafhankelijke journalistiek'' dan ouderen. Dit is een duidelijk teken dat de mainstream media hun greep op de jeugd aan het verliezen zijn, en dat is een goed teken voor de toekomst. Wat het onderzoek onder onafhankelijke journalistiek verstaat is in het geheel niet onafhankelijk dat heeft ons twee jaar Corona wel geleerd. De echte onafhankelijke journalistiek is tegenwoordig te vinden op de alternatieve media denk hierbij aan Blackbox TV en jullie favoriete nieuws- en opinieweblog De Dagelijkse Standaard.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

We moeten ons realiseren dat de mainstream media ons niet kan vertellen wat we moeten denken. We moeten ons eigen onderzoek doen en ons eigen oordeel vormen over wat waar is en wat niet. Alleen op deze manier kunnen we ons beschermen tegen de valse informatie die ons wordt voorgeschoteld door de mainstream media. Laten we hopen dat steeds meer mensen dit begrijpen, zodat we eindelijk verlost zijn van de greep van deze propagandamachine.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties