34660052122 8990cb1559 c

Rob Goossens: "Onze rechters zijn te netjes voor objectief oordeel over juicekanalen"

Binnenlandjan 24 2023, 12:00
Op Twitter heeft opiniemaker en commentator Rob Goossens (van RTL Boulevard) scherpe kritiek geuit op de D66-rechter die eerder deze week een boete heeft opgelegd aan Yvonne Coldeweijer voor het gebruiken van een scheldwoord tegen Rachel Hazes. Goossens stelt: "In China mag je het uiterlijk van president Xi Jinpink niet gekscherend met Winnie de Pooh vergelijken. In Nederland mag je het uiterlijk van Rachel Hazes niet gekscherend met een gecremeerde kroket vergelijken. Wat een waanzin dit."
De commentator gaat verder met te stellen dat deze uitspraak van de D66-rechter niet alleen raar is, maar ook onvoorstelbaar. Hij schrijft: "Er zijn al veel zaken met juicekanalen geweest en volgens mij zijn ze tot nu toe allemaal gewonnen door de andere partij."
"Zal zeker niet beweren dat dat altijd onterecht was," gaat hij verder. "Maar RoddelPraat vs Famke Louise: vreemde uitspraak. En dit: al helemaal raar. Ik begin het gevoel te krijgen dat onze rechters te netjes zijn om een objectief oordeel te kunnen vellen over de werkwijze van juicekanalen."
In reactie op een opmerking van een ander dat deze rechtszaak de "meest nutteloze" van 2023 is, antwoordt Goossens: "Uiteindelijk dus wel heel nuttig geweest, want Rachel heeft haar recht gehaald. Het was de meest nutteloze geweest als ze hem op alle fronten had verloren, wat ik persoonlijk niet per se onterecht had gevonden. Maar ik ben dan ook geen D66-rechter."
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Goossens' opmerkingen geven aan dat er veel ontevredenheid bestaat over de uitspraak van de D66-rechter in deze zaak, en dat velen vinden dat de boete onterecht en te zwaar is. Het is duidelijk dat de opinie over deze uitspraak verdeeld is en dat er veel discussie is ontstaan over de vrijheid van meningsuiting en de werkwijze van onze rechters.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten