shutterstock 1529519864

Roekeloze klimaatactivisten van Extinction Rebellion voor de rechter vanwege A12-blokkade en opruiing

Binnenlandjul 19 2023, 11:00
Klimaatactivisten staan vandaag voor de rechtbank in Den Haag vanwege verdenking van opruiing in verband met de A12-blokkade van Extinction Rebellion op 28 januari. Het Openbaar Ministerie beschouwt het blokkeren van de snelweg als strafbaar, gezien het als "gevaarlijk en ontwrichtend" wordt beschouwd. Extinction Rebellion heeft de Utrechtsebaan, het betreffende deel van de A12 in Den Haag, al zeven keer geblokkeerd om te protesteren tegen subsidies aan de fossiele industrie.
De acht klimaatactivisten werden in januari gearresteerd voor opruiing en kregen een gebiedsverbod voor het betreffende deel van de A12 opgelegd door het OM. In februari oordeelde de rechtbank dat het gebiedsverbod voor drie van hen onterecht was, aangezien zij op dat moment nog geen verstoring van de openbare orde hadden veroorzaakt. Voor de andere vijf klimaatactivisten werd het gebiedsverbod echter als gerechtvaardigd beschouwd, omdat zij eerder opriepen tot blokkades die al hadden plaatsgevonden.
Het is dan ook verontrustend om te zien hoe sommige klimaatactivisten steeds vaker de grenzen van het redelijke opzoeken en daarmee hun boodschap ondermijnen. Het recente geval van acht activisten van Extinction Rebellion die terechtstaan voor opruiing vanwege de A12-blokkade is daar een treffend voorbeeld van. Het is onaanvaardbaar dat zij anderen op sociale media oproepen om deel te nemen aan dergelijke gevaarlijke en ontwrichtende acties. Het blokkeren van een belangrijke snelweg is niet alleen illegaal, maar het brengt ook mensen in gevaar en zorgt voor enorme overlast voor de samenleving.
De activisten van Extinction Rebellion lijken vast te houden aan een contraproductieve aanpak, waarbij ze onverantwoorde acties ondernemen die niet alleen de openbare orde verstoren, maar ook de steun voor hun zaak kunnen ondermijnen. Terwijl ze beweren te strijden voor het milieu en een duurzamere toekomst, brengen ze hun boodschap op een manier die eerder vijandigheid en onbegrip creëert dan sympathie en betrokkenheid.
Het wordt hoog tijd dat we dit destructieve gedrag afkeuren en als samenleving een krachtige boodschap uitdragen: we steunen het recht op vreedzaam protest, maar niet ten koste van de openbare orde en de veiligheid van anderen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten