Californië vraagt inwoners hun elektrische auto’s niet op te laden: het stroomnet is overbelast

Californië vraagt inwoners hun elektrische auto’s niet op te laden: het stroomnet is overbelast

Gisteren moesten we nog erom lachen dat e-cars duurder zijn om mee te rijden dan benzineauto's. Elektrische auto's gaan voor nog meer ellende zorgen naast dat ze duur zijn gaan ze ook het stroomnet overbelasten. In de Verenigde Staten is het zover daar heeft de staat Californië zijn inwoners opgeroepen om geen elektrische wagens op te laden tussen de piekmomenten. Die maatregel moet het elektriciteitsnet ontlasten.

Californië gaat gebukt onder een hittegolf (misschien dat de koning daarom thuis blijft). Er worden temperaturen verwacht van meer dan 43 graden celsius. Ja en dat laten de Amerikanen hun airco overuren draaien. Dat in combinatie met stekkerauto's is de kans groot dat het stroomnet overbelast raakt daarom heeft gouverneur Gavin Newsom de noodtoestand uitgeroepen. Elektriciteitsproducenten krijgen meer ruimte om stroom op te wekken. Zo worden restricties op brandstofgebruik en eisen over luchtkwaliteit tijdelijk opgeschort. Ook de burgers wordt gevraagd om hun steentje bij te dragen. "Consumenten wordt gevraagd om hun energieverbruik tussen 16 en 21 uur te beperken, wanneer het systeem het zwaarst onder druk staat", aldus de staat Californië.

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!elektr

Natuurlijk krijgt de klimaatverandering de schuld dat het stroomnet overbelast dreigt te raken. “Dit is slechts de laatste herinnering aan hoe serieus de klimaatcrisis is en hoe die het dagelijks leven van Californiërs beïnvloedt”, zei gouverneur Newsom toen hij de noodtoestand aankondigde. Het causale verband zit toch net iets anders in elkaar. De staat Californië heeft pas aangekondigd om de verkoop van nieuwe wagens met een verbrandingsmotor te verbieden vanaf 2035. Het heeft dus allemaal met de groene gekte te maken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties