shutterstock 1184492305

De gevolgen van keiharde Covid-onderdrukking: China's bevolking neemt af

Buitenlandjan 17 2023, 10:00
In China is voor het eerst in 50 jaar de bevolking van jaar op jaar afgenomen. Cijfers tonen aan dat dit komt door een combinatie van een historisch hoog sterftecijfer en een historisch laag geboortecijfer. Deze trend is alarmerend, aangezien een afnemende bevolking kan leiden tot economische problemen en een vergrijzende samenleving.
Het nieuws dat de bevolking van China voor het eerst in 60 jaar afneemt, is alarmerend. Dit komt deels doordat veel Chinezen gewoon knetterdepressief zijn vanwege de extreme onderdrukking door hun eigen overheid. De cijfers laten zien dat China het hoogste sterftecijfer sinds 1974 had en een historisch laag geboortecijfer.
De overheid probeert ouders te subsidiëren en bonussen te geven om hen te overtuigen om kinderen te krijgen, maar veel Chinezen willen gewoon geen kinderen. Gemiddeld hebben ze nog maar 1,3 kinderen in een huwelijk, wat natuurlijk niet genoeg is om de bevolking in stand te houden.
Dit is een gevaarlijke situatie, aangezien een afnemende bevolking kan leiden tot economische problemen en een vergrijzende samenleving. Bovendien kan het leiden tot een verdere onderdrukking van de bevolking door de overheid, aangezien er minder mensen zijn om te protesteren.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Onderdrukking leidt altijd tot een ongelukkige bevolking. Wanneer mensen niet vrij zijn om te denken, te spreken en te handelen zoals zij willen, zullen zij zich ongelukkig voelen. Dit kan leiden tot een afname van de geboortecijfers, omdat mensen geen kinderen willen grootbrengen in een onderdrukkende omgeving - en al helemaal niet als ze het leven eigenlijk gewoon niet meer zien zitten.
Het is belangrijk dat de Chinese overheid echt naar de problemen van haar bevolking luistert en een einde maakt aan de onderdrukking, zodat de bevolking weer kan groeien en bloeien. Helaas is de kans dat dit gebeurt ongeveer nihil - wat voor China zelf betekent dat er op niet al te lange termijn enorme economische en allerlei culture en sociale problemen gaan ontstaan door een krimpende bevolking.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten