shutterstock 238898095

Rusland bespeelt gasmarkt: turbine voor Nord Stream-pijpleiding zit vast, gasprijs loopt verder op

Buitenlandjul 22 2022, 16:59
Ondanks de hervatte leveringen van gas door Rusland loopt de prijs van weer op. De handel reageert op het bericht dat een belangrijke turbine voor de Russische pijpleiding Nord Stream 1 vast zit na onderhoud in Canada.
Eerst sloot Rusland zijn gasleiding voor Europese landen en raakte iedereen weer een beetje in paniek. De gasprijs steeg, maar Rusland zei dat het om een technisch mankement ging en dat de benodigde turbine voor reparaties in Canada lag. De turbine is gerepareerd en staat vandaag nog vast in Keulen. In de tussentijd vloeide er wél weer gas door de pijpleiding (op 40 procent capaciteit), waardoor de gemoederen even werden bedaard.
Vooral Duitsland had de schrik er goed inzitten, want de Duitsers zijn ontzettend afhankelijk van Russisch gas. Zij hebben door het afknijpen van het Russisch gas aangekondigd hun gasvoorraden verder te vergroten tot 95 procent op 1 november. De vraag naar meer gas is dus kenbaar gemaakt.
En wat doet Rusland? Die blokkeert de terugkeer van de turbine, meldt De Telegraaf. Heel vervelend, die bureaucratie in Moskou... Het kan wel weken of maanden duren! Daardoor is de prijs op de toch al dure spotmarkt nóg verder gestegen en worden Europese landen, met name Duitsland, nog meer economische schade toegebracht.
Rusland is de Europese Unie op economisch vlak steeds een paar stappen voor. EU-lidstaten (wederom: met name Duitsland) worden compleet bespeeld en hebben het ook volledig aan zichzelf te danken. Het vooruitzicht op goedkope grond- en brandstoffen was te verleidelijk voor een globalistische elite, die dacht dat handel de remedie voor conflict zou zijn.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Dat wereldbeeld hebben ze nog steeds niet helemaal los kunnen laten, want telkens wordt weer met stijgende verbazing gereageerd op het feit dat Rusland ons op deze manier uit het conflict probeert te halen. Wij mogen wel 'gewoon' wapens leveren aan Oekraïne, maar als Rusland op deze manier terugslaat dan komt er weer een moralistische preek. In de tussentijd worden we financieel de verdrukking in geholpen, maar gelukkig zijn we volgens onszelf nog wel beter dan die gemene (en toch slimme) Russen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten