harrison central

School in Mississippi weigert transgender in jongenskleding bij diploma-uitreiking

Buitenlandmei 21 2023, 19:00
RTL Nieuws meldt dat een transgender tiener haar diploma-uitreiking op de Harrison Central High School in Gulfport niet mocht bijwonen omdat de schoolleiding haar had opgedragen om in jongenskleding te verschijnen. De 17-jarige scholiere en haar ouders, vertegenwoordigd door de mensenrechtenorganisatie ACLU, tekenden bezwaar aan tegen deze beslissing. Een rechter stelde de schooldirectie op het laatste moment in het gelijk, wat leidde tot verontwaardiging bij velen. Een woordvoerder van ACLU beschreef de uitspraak ‘teleurstellend en lachwekkend'.
In Gulfport is er een kledingvoorschrift voor de diploma-uitreiking. Jongens worden verwacht witte overhemden en zwarte broeken te dragen, terwijl meisjes een witte jurk dienen te dragen. Voorheen had de transgender leerlinge tijdens haar schooltijd normaal gesproken jurken kunnen dragen. Echter, volgens het besluit van de directie moest ze zich nu presenteren in 'jongenskleding', met een broek, sokken en schoenen.
Het nieuwsbericht heeft de sociale media weer eens in beroering gebracht. RTL Nieuws heeft zelfs gereageerd op de reacties via Facebook en benadrukte dat ze het recht behouden om racistische en haatdragende opmerkingen te verwijderen, dat dit soort opmerkingen in strijd zijn met hun huisregels en dat het respectvol houden van de discussie wordt gewaardeerd.
Het is werkelijk absurd dat een toonaangevend nieuwsmedium als RTL Nieuws zich verlaagt tot het censureren van meningen die niet stroken met hun eigen "huisregels". Het recht op vrije meningsuiting is een fundamenteel democratisch principe dat te allen tijde gewaarborgd moet worden. Als een platform dat pretendeert nieuws te brengen, zou RTL Nieuws juist open moeten staan voor diverse perspectieven en kritische geluiden. Het is van essentieel belang dat mediabedrijven transparant zijn over hun moderatiebeleid en zich niet laten leiden door een eenzijdige agenda.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten