smirnoff 2712084 1920

Toenemende bezorgdheid over watertekorten bedreigt productie van bekende drankmerken

Buitenlandjun 07 2023, 21:00
Diageo, het bekende Britse drankenconcern, maakt zich zorgen over de mogelijke watertekorten die kunnen ontstaan als gevolg van klimaatverandering. De productie van populaire merken zoals Johnnie Walker, Smirnoff, Guinness en Baileys kan daardoor in gevaar komen.
Volgens Michael Alexander, wereldwijd hoofd op het gebied van water, milieu en landbouwduurzaamheid bij Diageo, vormt waterzekerheid het grootste risico voor het bedrijf als gevolg van klimaatverandering. Zelfs de meest efficiënte brouwerijen en distilleerderijen kunnen het risico niet verminderen als er sprake is van droogte.
Water is een essentieel bestanddeel voor gedistilleerde dranken en bier. Vorig jaar gebruikte Diageo meer dan 17,5 miljard liter water voor haar activiteiten. Echter, ingrediënten zoals granen en druiven zijn afhankelijk van irrigatie uit landbouwgebieden. Om het waterverbruik te verminderen, is Diageo van plan om efficiënter te werk te gaan, vooral in gebieden waar waterschaarste dreigt, zoals Turkije en Mexico. Dit kan onder andere worden bereikt door het implementeren van nieuwe technologieën om gewassen van water te voorzien.
Michael Alexander benadrukt dat Diageo een solide strategie heeft ontwikkeld, maar erkent tegelijkertijd dat de klimaatcrisis zich in een versneld tempo ontwikkelt. Hij wijst erop dat ook andere bedrijven die afhankelijk zijn van water proberen maatregelen te nemen om watertekorten te voorkomen.
Er is een toenemende trend waarbij bedrijven klimaatverandering aanvoeren als een mogelijke oorzaak voor tekorten of financiële verliezen. Het lijkt erop dat sommige bedrijven deze claims gebruiken als een excuus in de hoop extra subsidies of andere vormen van overheidssteun te verkrijgen. We moeten ervoor zorgen dat verantwoordelijke bedrijfspraktijken en transparantie altijd voorop staan bij het evalueren van dergelijke claims.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten