Flag of Ukrainesvg

Tragische helikoptercrash in Oekraïne waarbij de minister van Binnenlandse Zaken en vijftien anderen zijn omgekomen

Buitenlandjan 18 2023, 11:30
Het is een tragisch verlies voor Oekraïne en haar inwoners dat als gevolg van de helikoptercrash de minister van Binnenlandse Zaken, Denys Monastyrsky, het leven liet. De nationale politiechef meldde woensdag dat ook zeker vijftien anderen, waaronder twee kinderen en twee hoge functionarissen, het leven lieten bij dit ongeluk.
De helikopter stortte neer bij een kinderopvang in de buitenwijk Brovary, op ongeveer 15 kilometer ten oosten van het centrum van Kyiv. De gouverneur van de regio Kyiv meldde eerder dat het luchtvaartuig neerkwam bij een woningcomplex en een kleuterschool, waar op dat moment nog kinderen en personeelsleden aanwezig waren.
Het is nog niet bekend waardoor de helikopter is neergestort. Er is een onderzoek gaande op de plek van de crash. Op video's na de crash is te zien dat een brand is uitgebroken en dat mensen schreeuwen. Noodhulpdiensten zijn ter plaatse en negen van de zestien doden zouden aan boord zijn geweest van het toestel. 22 personen zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, onder wie 10 kinderen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Monastyrsky, die sinds juli 2021 aan het hoofd stond van het ministerie van Binnenlandse Zaken, samen met zijn onderminister Yevhen Yenin die het helikopterongeluk ook niet heeft overleefd, zal gemist worden door zijn collega's en de Oekraïense gemeenschap. Het is een aderlating van de regering van president Zelenski. Het is nog niet duidelijk wie nu de leiding heeft bij het ministerie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten