shutterstock 1735222199

Verenigde Staten bezorgd over Israël-Hezbollah-confrontatie: Wanhopige poging van Netanyahu om carrière te redden?

Buitenlandjan 07, 18:00
In een recent rapport van The Washington Post wordt onthuld dat de Verenigde Staten met toenemende bezorgdheid kijken naar de mogelijkheid van een Israëlische militaire confrontatie met de Libanese terreurgroep Hezbollah. De vrees is geworteld in het idee dat de Israëlische premier, Benjamin Netanyahu, een dergelijke oorlog zou kunnen ontketenen in een wanhopige poging om zijn politieke carrière te redden, met als doel de aandacht af te leiden van eerdere kritiek op zijn aanpak van de Palestijnse terreurgroep Hamas.
Volgens The Washington Post hebben bronnen binnen de Amerikaanse regering, waaronder functionarissen en diplomaten die werken voor president Joe Biden, consistent de angst geuit dat Netanyahu niet alleen de confrontatie met Hamas zoekt, maar ook de strijd wil aangaan met Hezbollah.
Deze zorgen zijn versterkt door de kritiek die Netanyahu heeft ontvangen vanwege zijn vermeende onvermogen om de bloedige aanval van Hamas op 7 oktober af te weren, waarbij meer dan 1.200 Israëli's omkwamen en honderden werden gegijzeld.
Om de mogelijke escalatie te voorkomen, heeft president Biden afgevaardigden, waaronder minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken, naar Israël gestuurd. Het doel is duidelijk: de Verenigde Staten willen er alles aan doen om te voorkomen dat de situatie zich ontwikkelt tot een verwoestende oorlog tussen Israël en Hezbollah, gesteund door Iran. Blinkens woordvoerder, Matt Miller, benadrukte dit standpunt, waarbij hij verklaarde: "Het is in niemands belang – niet van Israël, niet van de regio, niet van de wereld – dat dit conflict zich tot buiten Gaza uitbreidt."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Israël heeft herhaaldelijk gewezen op de onhoudbaarheid van de regelmatige vuurgevechten met Hezbollah aan de grens. De vrees voor een mogelijke Israëlische militaire operatie in Libanon groeit gestaag, en minister van Defensie Yoav Gallant gaf aan dat het land de voorkeur geeft aan een diplomatieke oplossing, maar dat het moment van besluitvorming nadert.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten