Woke Brussel past naam 'Patrimoniumdagen' aan 'want seksistisch', heet nu 'Heritage Days'

Woke Brussel past naam 'Patrimoniumdagen' aan 'want seksistisch', heet nu 'Heritage Days'

Regenboogkleuren over de tuin van de Monts des Arts in Brussel. Foto via Shutterstock.com, door Bucchi Francesco

Niet alleen in Nederland zijn de woke-gekkies compleet losgeslagen, in België kunnen ze er ook wat van. De jaarlijkse Open Monumentendagen in Woke Brussel gaan voortaan 'Heritage Days' heten, omdat de Franse naam voor het evenement seksistisch zou zijn.

Iedere vorm van Westerse cultuur, hoe groot of klein ook, komt op een gegeven moment op het hakblok van de woke-cult terecht. Bij ons heerst een strijd om Zwarte Piet, in woke Brussel gaat het dit keer om de 'Journées du Patrimoine'.

De manier waarop deze strijd door dergelijke woke types gevoerd wordt is ook exact hetzelfde als bij ons. Iedere vorm van cultuur die ook maar op de één of andere manier kan worden uitgelegd als 'niet inclusief', moet eraan geloven.

De Dagelijkse Standaard

Omdat patrimonium letterlijk 'erfgoed van de vader' betekent, is er vast wel ergens een meid die daarom moet huilen. En zoals woke Nederland op het idee kwam van de regenboog- en wafelpieten, doen ze in België een soortgelijk iets, meldt De Telegraaf. Daar hebben ze de naam van het evenement uit voorzorg veranderd naar iets 'hips' en 'onschuldigs', zodat het niemand tegen de borst kan stoten: de Heritage Days. Want niets mag nog worden uitgelegd als iets authentieks van de eigen cultuur, dus kiezen ze voor een Engelse naam.

Het is werkelijk te sneu voor woorden dat er overal wel een bestuurder of een ambtenaar zit die meent iets te moeten veranderen, omdat het mogelijk iemand zou kúnnen kwetsen. Zijn die mensen ooit iemand met zo'n teer zieltje tegengekomen dat ze menen in actie te moeten komen?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En ze presteren het ook altijd om hun woke-waanzin direct door te voeren, zonder eerst eens te kijken of hier daadwerkelijk draagvlak voor is. Een vlotte enquête had dit zo kunnen peilen, maar dan krijgen ze waarschijnlijk met de realiteit te maken, en die staat ze niet aan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Brussel Woke België Evenementen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties