shutterstock 1944815104

Zonnestormen dreigen de wereld in chaos te storten: afscheid van internet, energie en stabiliteit

Buitenlandnov 30 2023, 19:00
Voor wie dacht dat 2020 een hectisch jaar was, houd je vast: de echte test komt eraan. Volgens experts zal het ultieme natuurverschijnsel, het zogenoemde Solar maximum, mogelijk vroeger verschijnen dan verwacht. Deze heftige zonnestormen kunnen gemakkelijk onze beschaving op haar knieën brengen. We spreken hier niet over lichtpuntjes aan de horizon of majestueuze zonsopkomsten. Nee, ontvang grootschalige stroomuitval, crashende internetsystemen en radeloze levende wezens dit schrijft de Telegraaf vandaag in de krant. Is dit een reden tot paniek?
Het gaat verder dan dat. Deze ramp kan zelfs de oorzaak zijn van de beruchte Titanic-ramp en de dood van 1500 onschuldige zielen. Dus onderschat niet het vernietigende potentieel van deze ruimteramp! De wetenschappelijke gemeenschap lijkt op de een of andere manier onaangedaan. We zitten momenteel in Zonnecyclus 25 - een elfjarige cyclus, waarvan het hoogtepunt in 2025 zou vallen. Die voorspelling begint nu echter twijfelachtig te lijken. Zitten de wetenschappers er weer naast?
Tijdens de vorige Solar maximum in 2013 zaten we allemaal prima en werden we nauwelijks door zonnevlammen beïnvloed, maar zoals we weten is in wetenschap en natuur niets zeker. Het patroon is gezien sinds 1755, maar dat biedt geen geruststelling. Wie zei immers dat de natuur een patroon volgt? Dat is gewoon menselijke arrogantie!
Als deze afgrijselijke waarheid uitkomt, zijn we dan voorbereid? Heeft de regering genoeg gedaan om onze infrastructuur te beschermen tegen mogelijke massale stroomstoringen, misordelijke communicatie en gps-verwarring? Erger nog, zijn wij als leden van de samenleving voorbereid op een wereld zonder internet en overheden die met de handen in het haar zitten?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Deze zonnestormwerkelijkheid betekent dat we ons in een wereld bevinden die zowel fysiek als figuurlijk verdonkerd kan worden door een ruimtefenomeen dat ooit slechts stof was in het rijk van sciencefiction. Als de wetenschap gelijk heeft, en onze overheden niet voorbereid zijn, dan is het aan ons, de mensen, om het heft in eigen handen te nemen. De nachtmerrie die Solar maximum heet, komt eraan. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten