caroline van der plas bbb 9o1a6867

Durf te handelen: Van der Plas uitdaging aan de 'grote jongens' van Nederlandse politiek

Politieknov 30 2023, 18:00
Nederland is wederom slachtoffer van het Haagse spelletjes. De bal wordt van de ene naar de andere partij geschoven zonder enige vorm van inhoud. Het zogenaamde formatiegekibbel lijkt nu een nationale sport te zijn. Maar Caroline van der Plas, de nuchtere leider van BBB, lijkt deze bizarre politieke impasse te willen doorbreken.
In een gedurfde actie heeft Van der Plas de hulp ingeroepen van verkenner Ronald Plasterk. Ze wil de 'grote jongens' aan tafel krijgen: PVV, NSC, VVD en haar eigen BBB. De boodschap is duidelijk aan de Telegraaf: „Als je op X met elkaar kunt discussiëren, kun je dat ook aan tafel. Sterker nog: de tafel verdient de voorkeur.”
Met de angst van een wit konijn voor de grote koplampen van de komende regering, blokkeren partijen de weg naar constructief overleg. Van der Plas vindt het schandalig en roept de VVD en NSC op om hun ego's even aan de kant te zetten en daadwerkelijk het gesprek met PVV en BBB aan te gaan.
Ondertussen schuimbekt PVV-leider Geert Wilders op Twitter en laat hij zijn ongenoegen duidelijk blijken. Volgens hem speelt NSC-voorman Pieter Omtzigt niets anders dan 'politieke spelletjes'. Maar Wilders is duidelijk: "De kiezer heeft gesproken en wil een PVV/VVD/NSC/BBB-kabinet!"
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Zal de pragmatische aanpak van Van der Plas haar de benodigde doorbraak opleveren? Of blijven de gevestigde partijen vasthouden aan hun Haagse rituelen? Nederland wacht op een regering die durft te handelen, maar ondertussen blijft het formatieproces meer weg hebben van een slechte realityshow dan een serieuze poging om het land te regeren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten