LEGO introduceert een 'inclusieve' WOKE-set: Poppetjes met afwijkende ledematen

LEGO introduceert een 'inclusieve' WOKE-set: Poppetjes met afwijkende ledematen

Lego introduceert een nieuwe generatie minifigures die (nóg) beter moeten aansluiten op de huidige, WOKE-maatschappij. De poppetjes zullen diverser worden qua geslacht, etniciteit en fysieke en mentale kenmerken zoals bijvoorbeeld poppetjes met afwijkende ledematen.

De zogeheten Lego ‘Friends’-serie was oorspronkelijk bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar. De ‘Friends’ serie is bedoeld om kinderen hun emotionele bewustzijn te prikkelen door aandacht te geven aan milieukwesties zoals bijvoorbeeld het planten van bomen en dierenwelzijn. Ook worden er elektrische voertuigen gebruikt in de ‘Friends’-set. Met ander woorden: LEGO heeft een eigen serie die doordrongen is met een politieke boodschap.

Volgens het AD is er een onderzoek gedaan die zou hebben aangetoond dat drie op de vier kinderen zichzelf, hun vrienden en familie beter vertegenwoordigd zouden willen zien. Daarnaast geeft ruim 80 procent van de Nederlandse ouders aan dat games en speelgoed een belangrijke rol kunnen spelen bij het leren over diversiteit. Daarbij wordt vooral gekeken naar zaken als geestelijke gezondheid, lichamelijke beperking, verstandelijke beperking en etniciteit.

Hiermee volgt de Deense fabrikant de trend waarbij speelgoed beter aansluit bij de complexere wereld waarin kinderen tegenwoordig leven. Zo heeft Barbie al beenprothesen, heeft de fabrikant Schleich een paardenjongenspop en kan nu elke huidskleur worden getekend met Crayola-krijt.

Dat LEGO gevoelig is voor kritiek en verandering uit de samenleving is niet iets nieuws. Eerder werd een LEGO Star Wars set al uit de schappen gehaald omdat “Jabba’s Palace” teveel weg zou hebben van een moskee. LEGO heeft toen aangegeven dat de kritiek niets te maken had met het cancelen van de desbetreffende set.

Naast de WOKE-indoctrinatie in het onderwijs, films- en series is het nu ook zover dat het speelgoed van jonge kinderen niet meer veilig is.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Lees meer over:
Woke gehandicapten

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties