Regisseur van populaire HBO serie belazert de kijker met wokeisme "Soms moet je de hele wereld voor de gek houden"

Carlo van Remortel

Carlo van Remortel

Regisseur van populaire HBO serie belazert de kijker met wokeisme "Soms moet je de hele wereld voor de gek houden"

Regisseur van de nieuwe HBO hit serie "The Last of Us" Peter Hoar zegt dat hij de kijker heeft willen verleiden om naar een romantisch verhaal over twee mannen te kijken in plaats van het zombie-geweld waar de serie en de game om bekend staat.

De regisseur die eerder ook al aan de Britse LHBTIQ+ serie "It’s a Sin" heeft gewerkt zegt in een interview met Independent UK dat hij de kijker heeft willen laten zien dat romantiek tussen twee mannen geaccepteerd is, ook voor de niet homoseksuele kijkers van de populaire serie. "Soms moet je de hele wereld voor de gek houden."

De HBO serie is gebaseerd op de populaire videogame The Last of Us. Het is voor het eerst dat een grote streamingdienst succesvol is met een verfilming van een videogame. Eerdere adaptaties van videogames voor het grote- en kleine scherm waren nooit zo succesvol als The Last of Us.

De eerste twee afleveringen blijven op een aantal details na trouw aan het verhaal en de setting van de game. De derde aflevering wijkt compleet af van de game waardoor het zombie-geweld en de spanning van het leven in een apocalyptische wereld compleet naar de achtergrond verdwijnt.

In de door de media veel geprezen aflevering maken we kennis met een conservatieve Amerikaanse ‘prepper’ die later in de aflevering een romantische relatie opbouwt met een andere man. Uiteraard zien we in films en series wel vaker mensen van het zelfde geslacht in een romantische setting. Het probleem met de derde aflevering van The Last of Us is vooral dat de regisseur de kijker heeft willen verleiden om naar een romantisch verhaal over twee mannen te kijken wat daarnaast ook nog eens onnodig afwijkt van het verhaal van de game. In de game is er namelijk geen spraken van een uitgebreide romantische relatie tussen de twee personages.

Lees meer over:
Woke LHBTIQ

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties