Basisschool directeur: 'Steeds vaker zie ik kinderen zonder eten of met droog brood naar school komen'

Basisschool directeur: 'Steeds vaker zie ik kinderen zonder eten of met droog brood naar school komen'

Economieokt 03, 16:30
Marion Medema is directeur van basisschool De Vuurvlinder. De laatste tijd maakt zij zich enorm veel zorgen. Ze ziet namelijk steeds vaker dat kinderen zonder eten naar school komen - of, als ze dan wel iets mee hebben, dat het dan wat ranzig droog brood is. Gaaf land he, dat Nederland van Mark Rutte?
Misselijker, vreselijker, zieliger, hartbrekender dan dit wordt het niet. Een basisschool-directeur luidt de noodklok omdat ze ziet dat haar leerlingen gewoon met een lege maag naar school komen, en daar ook nog eens niet kunnen eten omdat mama en papa geen lunchboxje gemaakt hebben. Er is namelijk gewoon geen geld voor eten in het gezin. 
In het verleden gebeurde zoiets heel zelden. Tegenwoordig, stelt Marion Medema, ziet ze het steeds vaker.
Gevraagd of ze dit nu veel ziet zegt Medema bij Stand.nl: "Ja, véél? In ieder geval neemt het wel toe. Dat zien wij wel. Kinderen die zonder eten of met droog brood naar school komen."
Je zou denken dat dit beelden zijn uit de jaren 30 van de vorige eeuw... toen de Depressie ons land teisterde (voor de Tweede Wereldoorlog). Maar nee. Juffen en meesters zien dat nú gewoon gebeuren.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Vervolgens vragen de radiopresentatoren wat zij als directeur daar aan kan doen. "Op dit moment eigenlijk niets. Leerkrachten hebben weleens een extra broodje in de klas liggen of die delen iets van zichzelf uit..." maar dat is het dan wel. Scholen hebben geen budget om die leerlingen in kwestie te helpen. Die zoeken het dus maar uit.
Dit is het nieuwe Nederland van Mark Rutte. En vergis je niet: op termijn wordt dit alleen maar erger. Het is immers het noodzakelijke van de Great Reset waarvoor dit kabinet zich inspant om de welvaart in Nederland omlaag te jagen. Wat we tot nu toe gezien hebben is nog maar het voorspel. Straks komt de echte welvaart-vernietiging nog.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten