shutterstock 1271826778

Communistische NPO wil einde reclame: 'Mensen hebben de buik er vol van'

Economiedec 17 2022, 15:00
Reclame dient een bijzonder belangrijke functie in de economie. Als het opeens verdwijnt gaat veel inkomen verloren voor bedrijven, de reclame-industrie zelf verdwijnt, enorme aantallen mensen zullen hun baan verliezen... de armoede zal enorm toenemen. Maar hé, is dat niet hét grote doel van communisten?
NPO Radio 1 bericht heel blij dat een 'oud-reclameman' zich tegen reclame keert. Het is, zegt Paul ter Heyne zelfs slecht voor mensen. En trouwens, de gewone man heeft de buik vol van reclame. Dus, schaf reclame af! Eindig het! Weg ermee!
Alleen is dat enigszins problematisch.
De reclame-industrie is een belangrijke pijler van de economie, omdat het een essentiële rol speelt in het verkopen van producten en diensten. Als de reclame-industrie niet bestaat, kunnen bedrijven moeilijker hun producten en diensten aan de man brengen, wat kan leiden tot een afname van de verkoop en daarmee een afname van de inkomsten. Als bedrijven minder inkomsten hebben, zullen ze minder kunnen uitgeven aan dingen als lonen en investeringen, wat kan leiden tot een afname van het aantal banen en een afname van de economische groei.
Daarnaast speelt de reclame-industrie ook een belangrijke rol in het informeren van consumenten over wat er op de markt beschikbaar is. Als consumenten niet op de hoogte zijn van wat er beschikbaar is, kunnen ze moeilijker goede beslissingen maken over wat ze willen kopen. Dit kan leiden tot een afname van de vraag naar producten en diensten, wat opnieuw kan leiden tot een afname van de inkomsten van bedrijven en een afname van de economische groei.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Bovendien kan de reclame-industrie ook een belangrijke bijdrage leveren aan het behoud van de diversiteit op de markt. Als er geen reclame-industrie is, zouden alleen de grootste en meest bekende bedrijven in staat zijn om hun producten en diensten te verkopen, wat kan leiden tot minder concurrentie en een afname van de keuze voor consumenten.
In samenvatting is de reclame-industrie belangrijk omdat het helpt bij het verkopen van producten en diensten, het informeren van consumenten over wat er op de markt beschikbaar is, en het behouden van de diversiteit op de markt. Als de reclame-industrie niet bestaat, kan dit leiden tot een afname van de verkoop en inkomsten van bedrijven, een afname van het aantal banen en de economische groei, en een afname van de keuze voor consumenten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten