hd wallpaper 4231460 1280

Het belang van renovlies behang

Economieapr 03 2023, 15:30
Bij het renoveren van een oud huis kan het behangen van de muren één van de belangrijkste taken zijn. Vooral omdat een ouder huis vaak problemen heeft met de kwaliteit van de muur, is het zaak deze waar nodig te herstellen. Maar voordat je begint met behangen of schilderen, is het belangrijk om de juiste ondergrond te hebben. Oude huizen hebben vaak muren die beschadigd zijn door scheuren, gaten of andere oneffenheden, waardoor het lastig kan zijn om een strak en mooi resultaat te krijgen. Daarom is het belangrijk om een laag renovlies behang aan te brengen voordat je begint met behangen of schilderen. Daar waar stucen nieuwbouw standaard is bij oplevering, ben je hier bij een bestaande woning logischerwijs zelf verantwoordelijk voor. Waarom renovlies behang dus ook zo belangrijk is, vertellen we je in dit artikel.
Wat is renovlies en waarvan is het gemaakt?
Renovlies behang is gemaakt van glasvezel en heeft als doel om de muren te versterken en te beschermen tegen beschadigingen. Het behang kan gemakkelijk worden aangebracht op de muren en zorgt voor een glad en egaal oppervlak. Bovendien kan het renovlies behang ook scheuren en gaten in de muur verbergen, waardoor de muur er weer als nieuw uitziet. Zo hoef je, indien de muur niet te erg is beschadigd, dus niet direct enorme kosten te maken en een stukadoor in te schakelen. Overigens kan het voor het effect van een bepaalde ruimte wel mooier zijn wanneer je kiest voor dunpleister in plaats van renovlies, maar dat is natuurlijk volledig aan jezelf.
Waarom gebruik je renovlies behang?
Het belang van renovlies behang bij het renoveren van een oud huis is tweeledig. Allereerst biedt het een sterke en duurzame ondergrond voor het behangen of schilderen van de muur. De glasvezel van het renovlies behang zorgt ervoor dat de muren niet zo snel scheuren of beschadigen, wat resulteert in een strak en professioneel resultaat. Daarnaast kan renovlies behang ook helpen om de kosten van de renovatie te verminderen, omdat het niet nodig is om de muren te repareren of te stucen voordat het behangen of schilderen kan beginnen, zoals we ook in de vorige alinea al even hebben aangestipt. Ben je nu zelf handig, dan is het zeker aan te raden om zelf te pakken.
Volledig naar eigen wens te schilderen
Renovlies heeft niet alleen praktisch gezien ontzettend veel voordelen, maar ook decoratief gezien is het ideaal. Het behang kan namelijk worden geschilderd in elke gewenste kleur, waardoor het gemakkelijk kan worden aangepast aan het interieur van de kamer. Bovendien is renovlies behang ook een goede keuze voor mensen die hun huis willen verkopen. Het zorgt voor een strakke en nette uitstraling van de muren en kan beschadigingen en oneffenheden verbergen, waardoor het huis er nieuw en fris uitziet. Het is dan misschien wel een investering waar je op dat moment zelf niet meer veel aan hebt, maar wanneer je er je huis wel sneller door verkoopt, is dit natuurlijk het geld meer dan waard.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten