dh 00115

FVD biedt realistisch perspectief op het 'briljante' trucje van Mark Rutte: 'Ze gaan stikstof gewoon versnellen'

Politiekapr 03 2023, 16:00
De politieke partij Forum voor Democratie (FVD) heeft haar visie gegeven op de recente zet van premier Mark Rutte, waarin hij het stikstofbeleid tijdelijk bevriest, maar tegelijkertijd ook versnelt. Hoewel sommigen dit een 'briljante' strategie vinden, ziet FVD het op een andere manier en deelt haar standpunt met De Dagelijkse Standaard.
FVD geeft aan dat de beslissing van Rutte om het stikstofbeleid te bevriezen en versnellen mogelijk een politiek slimme zet is (maar voor het land vréselijk) om zowel het CDA als D66 tevreden te stellen. Hierdoor kan Rutte zijn positie als premier behouden.
FVD vindt deze strategie niet indrukwekkend en licht toe waarom dit uiteindelijk een negatief effect kan hebben op het Nederlandse platteland en de agrarische sector.
De partij legt uit dat het bevriezen van het stikstofbeleid slechts een tijdelijke oplossing is. "Het wordt uitgesteld totdat overal in de provincies coalities zijn gesmeed en dan gaan alle stikstofmaatregelen gewoon door of worden ze wellicht versneld," laat de partij weten aan DDS.
"We zijn in provincies al dat BBB in de coalitie wil met partijen zoals PvdA en CU, die voorstander zijn van het onteigenen van boeren. Dus waarschijnlijk zal het stikstofbeleid inderdaad alleen maar versneld worden," gaat de partij verder.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
FVD benadrukt het belang van een realistisch perspectief op de huidige politieke situatie. De partij streeft ernaar om de belangen van boeren en het Nederlandse platteland te beschermen en is vastberaden om het stikstofbeleid kritisch te blijven volgen. Hoewel Ruttes 'briljante' trucje misschien effectief is om zijn positie als premier te behouden, laat FVD zien dat er meer op het spel staat voor de agrarische sector en de toekomst van Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten