ralf dekker fvd tweede kamer 241

[Interview] Forum Air-directeur Ralf Dekker: 'Er zijn helaas roddels over verspreid'

Politiekapr 01 2023, 20:20
Gisteravond lanceerde Forum voor Democratie een bloedeigen airliner: Forum Air. Forum Air breekt met de hele moderne Deug-vliegmanieren. Met deze nieuwe airliner wordt vliegen weer flexibel en makkelijk, belooft Forum Air op haar website, "een stuk goedkoper én vrij van beknellende regeltjes. Anders dan andere luchtvaartmaatschappijen betalen wij geen van de extra CO2-belastingen omdat wij niet geloven in de man-made global warming hypothese. Onze vluchten zijn daardoor gemiddeld 15% goedkoper en bovendien veel plezieriger: roken aan boord is gewoon toegestaan, onze vliegtuigen bieden meer persoonlijk comfort en ruimere stoelen, onze stewardessen zijn blond en single." Natuurlijk wilde De Dagelijkse Standaard hier graag het fijne van weten. Gelukkig had Forum Air-directeur Ralf Dekker tijd om even met ons te praten.
Gefeliciteerd met deze geweldige airliner, Ralf. Forum Air belooft een unieke vliegervaring voor haar passagiers. Hoe gaat u dat realiseren, bijvoorbeeld met het aan boord serveren van enkel ambachtelijke bitterballen en uilenvleugelhapjes?
De unieke vliegervaring heeft vooral te maken met het niveau van comfort, luxe en verfijning. De hapjes die u noemt kunnen passend zijn, maar zullen vooral worden gekozen aan de hand van de wijnen die worden geschonken. Wanneer er Chablis geschonken wordt zullen er bijvoorbeeld oesters zijn, niet andersom.
Forum Air heeft aangekondigd dat hun vliegtuigen een unieke vorm van inflight entertainment zullen bieden, namelijk live klassieke muziekconcerten. Kunt u ons vertellen hoe u op dit briljante idee bent gekomen en wat het betekent voor passagiers die graag cultuur snuiven tijdens hun vlucht?
Hoewel onze vliegtuigen tot de stilste in hun klasse behoren zien wij toch beperkingen in het aanbieden van akoestisch ten gehore gebrachte klassieke muziek. Het is om die reden dat wij besloten hebben om klassieke muziek ten gehore te brengen via het in-house entertainment systeem, live aangevuld met elektrisch instrumentarium als de elektrische piano en de violectra. Dit levert unieke interpretaties op van klassieke stukken. Een uniek verrijkende ervaring.
We hebben gehoord dat de cabinebemanning van Forum Air getraind wordt om inspirerende speeches te geven over vrijheid en democratie tijdens de vlucht. Hoe zal dit de vliegervaring van uw passagiers verrijken en zijn er bijzondere uniformen voor deze "sprekende steward(essen)" ontworpen?
Ons bedienend personeel is hoogopgeleid en getraind in het voeren van inhoudelijk betekenisvolle conversatie. De roodgekleurde kledinglijn hebben wij reeds prijsgegeven. Daar krijgen wij zeer positieve reacties op.
Geruchten gaan dat Forum Air een strikte dresscode voor passagiers hanteert, met name voor de "Renaissance Class". Kunt u ons meer vertellen over de voordelen van het dragen van een toga en een lauwerkrans tijdens een vlucht? Of zijn een pak/jurk afdoende?
Over de kledingvoorschriften voor passagiers zijn onjuiste geruchten verspreid. Het spijt ons dat daarover verwarring is ontstaan. Tenue de ville is de lijn die we aanhouden. Beschaafd maar netjes is hier ons devies.
Tot slot, zijn er plannen om in de toekomst ook interplanetaire vluchten aan te bieden naar bijvoorbeeld Mars, zodat we een nieuwe beschaving kunnen stichten in een meer FVD-vriendelijk universum?
Ruimtereizen zijn voor Forum Air nog toekomstmuziek. Maar wij oriënteren ons op efficiënte maanvluchten die we als weekendje weg willen aanbieden in de nabije toekomst. Dat wordt dé hit voor seizoen 2024-2025 denken wij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten