D66-jongeren redden de wereld: toegeven aan CDA is 'onacceptabel'

D66-jongeren redden de wereld: toegeven aan CDA is 'onacceptabel'

D66-jongeren met uitzonderlijk inzicht zijn eindelijk op hun moederpartij D66 gekomen: toegeven aan CDA is 'onacceptabel'. Want ja, jeugdige wijsheid is natuurlijk waar we allemaal op zitten te wachten.

De illustere coalitiepartij D66, die zich altijd zo standvastig toont, is nu zowaar bereid tegemoet te komen aan het CDA en opnieuw te onderhandelen over de stikstofparagraaf uit het regeerakkoord. Voorzitter Kalle Duvekot van de visionaire jongerenorganisatie De Jonge Democraten, vindt dit onbegrijpelijk.

Duvekot, een expert op het gebied van stikstof en politiek (kuch, hoest, proest), legt uit in gesprek met Trouw waarom de stikstofparagraaf zo cruciaal is. Volgens hem zal de wereld vergaan als we geen stappen zetten en zal de natuur verwelken. Hij waarschuwt met grootse uitspraken voor het gevaar van toegeven aan andere partijen.

De geniale Duvekot suggereert dat nieuwe verkiezingen het probleem alleen maar groter zouden maken, maar hij vindt dat D66 gewoon 'nee' had moeten zeggen en het beleid zonder verder overleg had moeten uitvoeren. Omdat, tja, compromissen sluiten in een coalitie is blijkbaar niet hoe politiek werkt.

De Jonge Democraten zijn ervan overtuigd dat D66 al te veel toegeeft aan het CDA en vinden dit 'onacceptabel'. Zij begrijpen niet waarom de partij het beleid niet gewoon doorzet.

Over het plan voor de komende maanden zijn de D66-jongeren ook niet te spreken. Ze hebben, net als iedereen, met verbazing naar de persconferentie gekeken en concluderen dat het stikstofbeleid een soort zwaard van Damocles boven Nederland blijft hangen.

Natuurlijk zijn de plannen in het regeerakkoord volgens de Jonge Democraten de enige mogelijke oplossing. De duidelijkheid waar zij naar verlangen, is zonder twijfel het heilige pad dat D66 zonder morren zou moeten volgen. Want de jongeren hebben gesproken, en hun inzicht is natuurlijk onfeilbaar.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Weldenkende mensen kunnen alleen maar hopen dat D66 het 'advies' van Duvekot aanneemt, de poot stijfhoudt, en op die manier voor het einde van het kabinet Rutte IV zorgt. Want dit nachtmerriekabinet moet écht zo snel mogelijk verdwijnen.

Lees meer over:
D66 CDA Jonge Democraten

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer