image001 33

In een handomdraai je interieur een mediterrane touch geven

Economiemrt 26 , 7:57
Het voorjaar staat voor de deur en dat is precies de periode dat je interieur weer een lekkere frisse blik kan gebruiken. Hebben we die eindeloze winterperiode weer gehad, met kou, veel regen en veel wind, dan zijn we nu hard toe aan een heel andere look & feel binnen het interieur en de tuin. Een hartstikke mooie woontrend die momenteel de kop opduikt is die van het oriëntaals-moderne interieur. Een tikje bohemien-stijl, wat uitermate goed te combineren valt met je industriële interieur. Er zijn slechts wat woonaccessoires nodig in de vorm van tapijten en kussens om meer kleur en stijl toe te voegen aan je interieur.
Chill en relax met een vleugje bohemian
Bohemian kun je als een woonstijl zien waarin de Ibiza touch aanwezig is. Lekker chill, stijlvol, niet te donker, veel wit, maar ook kleurrijke elementen als vloerkleden en woonaccessoires die in de verte een oriëntaalse herkomst hebben, zorgen samen voor dat heerlijke lounge gevoel, precies zoals terug te vinden op de website van Merel in Wonderland.
Het oriëntaalse interieur zagen we vooral rond de periode 1996-2000, maar het was vaak too much. Te zweverig, te oranje, kortom: te veel van alles en zeer bepalend. Zo niet de hedendaagse stijl, deze is juist licht van toon en bevat her en der wat oriëntaalse invloeden. Dit type interieur zorgt ervoor dat je permanent een vakantiegevoel krijgt in een luxe setting.
Wanneer binnen en buiten in elkaar overlopen
Met de komst van de uitermate populaire terrasoverkapping is de harde grens tussen 'binnen & buiten' steeds meer in elkaar over komen te lopen. De terrasoverkapping kent vrijwel altijd glazen schuifpuien, waardoor het buitengevoel, ook als je achter het glas zit, extra aanwezig is. Tijdens de zomermaanden is het heerlijk om de schuifpuien lekker te openen en te genieten van het buitengevoel. En juist de terrasoverkapping leent zich bij uitstek om dat zomerse gevoel naar binnen te halen, van chillen op je eigen plekje.
Je kunt een geweldig vakantiegevoel creëren door er prachtige vloerkleden te plaatsen, die voor zowel binnen- als buitengebruik geschikt zijn; dit zijn vaak vloerkleden in oosterse stijl die perfect matchen bij palletkussens. Dé nieuwe look van dit seizoen. Vloerkleed kopen in oosterse stijl? Je vindt ze bij Merel in Wonderland!
Wat zijn palletkussens?
Palletkussens zijn brede kussens, vaak in een mooi (soms vaal) oosters motief, en meestal afkomstig uit Noord-Afrikaanse landen. Het leuke is dat zij zowel vaal en wat verweerd van kleur kunnen zijn, of juist in heldere motieven; het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat. Palletkussen zijn lekker breed, waardoor zij op tal van type ondergronden geplaatst kunnen worden. Ze vormen zich altijd, dus als de afmetingen net wat anders zijn, dan biedt een palletkussen uitkomst. En ze zijn ook daadwerkelijk op pallets, of bankjes in de vorm te plaatsen. Alsof je daadwerkelijk on the beach bent. Dergelijke woonaccessoires toveren binnen een handomdraai echt een andere look en feel aan het interieur; ze matchen vrijwel altijd en overal!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten