shutterstock 1307224396

Nederland onder vuur: inflatie en gestegen gasprijzen maken leven al moeilijk, nog zwaardere economie in 2023 volgens IMF

Economiejan 02, 15:00
Het nieuws dat de topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Kristalina Georgieva, heeft aangekondigd, is alarmerend: volgens haar zal 2023 in economisch opzicht nog zwaarder worden dan 2022. Dit is een ernstige waarschuwing, aangezien 2022 al extreem moeilijk was voor veel mensen, vooral in Nederland waar de inflatie en de gestegen gasprijzen, veroorzaakt door de achterlijke boycot van Russische energie, voor grote problemen hebben gezorgd.
Het is duidelijk dat de huidige systemen van overheid en internationale samenwerking falen om de economie te beschermen tegen deze crisis. Het is tijd om te erkennen dat vrijheid de echte oplossing is voor het herstel van de economie en het verminderen van de impact van de recessie op de mensen... en daarnaast moet er per direct gestopt worden met die belachelijke sancties tegen Rusland; sancties die ons veel meer kosten dan de Russen.
Overheden en bedrijven moeten de vrijheid van personen en bedrijven respecteren en hun keuzes niet beperken door middel van bemoeienis en regulering. Alleen op deze manier kan de economie zich aanpassen aan veranderende omstandigheden en herstellen van crisis.
Het IMF en andere organisaties moeten ook hun focus verleggen van het uitdelen van leningen en het opleggen van voorwaarden aan landen naar het bieden van advies en ondersteuning aan landen om de vrijheid van hun burgers te vergroten. Dit zal helpen om de economieën te versterken en de mensen in staat te stellen om zichzelf te helpen in moeilijke tijden.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
In de tussentijd is het belangrijk dat mensen hun financiën goed beheren en proberen om hun uitgaven te beperken, vooral als ze al moeilijkheden hebben gehad om rond te komen. Het is ook belangrijk om hulp te zoeken als dat nodig is, bijvoorbeeld door middel van privé-initiatieven of hulp van vrijwilligersorganisaties.
Wat we nu vooral niet moeten doen is doorgaan met die achterlijke klimaatwaanzin, de Great Reset, de belachelijke coronamaatregelen en meer van dat soort gekkigheden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten