''Oude Haagse regel geldt nog steeds: dump slecht nieuws in een reces of in het weekend en je komt er mee weg''

''Oude Haagse regel geldt nog steeds: dump slecht nieuws in een reces of in het weekend en je komt er mee weg''

Jan-Kees Emmer columnist voor het Noordhollands Dagblad en oud adjunct-hoofdredacteur van de Telegraaf vindt het schokkend om te zien hoe de oude Haagse regel om slecht nieuws altijd voor het weekend of in een reces te dumpen nog steeds werkt. In plaats van open en eerlijk te zijn tegenover de Kamer en het publiek, lijkt minister Christianne van der Wal van Natuur en Stikstof er alles aan te doen om de feiten te verdoezelen en dat de storm aan kritiek gaat liggen.

Het is onacceptabel dat Van der Wal de Kamer foutief heeft ingelicht over haar reis naar Brussel met vier ministers, waaronder de toenmalige minister van Landbouw Staghouwer. Uit notulen van het overleg blijkt dat Staghouwer helemaal niet aan tafel zat, wat betekent dat Van der Wal de Kamer opzettelijk verkeerd heeft geïnformeerd.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

In een normale situatie zou dit leiden tot ernstige politieke gevolgen voor de minister. Maar in plaats daarvan blijft het stil en lijkt Van der Wal gewoon op haar pluche te mogen blijven zitten. Dit is precies de reden waarom het vertrouwen van de bevolking in de politiek en de mainstream media afneemt.

Het lijkt erop dat bepaalde politici en media zich niet aan de regels houden en alleen bezig zijn met het behouden van hun eigen macht en positie, in plaats van het belang van het publiek voorop te stellen. Dit is onacceptabel en moet veranderen. Dit blijft voor De Dagelijkse Standaard één van de belangrijkste doelen voor 2023 het publiek laten zien hoe de politiek en mainstream media het publiek in slaap probeert te sussen of foutief te informeren door niet het hele verhaal te vertellen.

Volg ons op Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties