screen shot 2022 12 31 at 152413

Waarom bloemen altijd een goed cadeau zijn!

Economiejan 01 2023, 7:30
Bloemen als cadeau een cliché? Totale onzin! Bloemen zijn niet voor niks al honderden jaren een cadeau en dit zal ook altijd zo blijven. Met bloemen geef je zoveel meer dan alleen een cadeau. Bloemen zijn een gebaar, niet alleen van vreugde maar ook van troost. Bloemen zijn altijd een goed cadeau. Maar dat er alleen de standaard bos rozen is? Dat is dan weer een beetje achterhaald. Tegenwoordig is er zoveel meer te koop waar het gaat om bloemen. Daarom hier op een rij in welke gelegenheid je met welke bloem kunt verrassen. Lees snel verder.

Alles is liefde

Om meteen maar met de mooiste vorm van bloemen geven te beginnen; die voor de liefde. Of het nu om een valentijnscadeau voor haar of voor hem gaat, bloemen vallen bij iedereen in goede aarde, zeker wanneer het een valentijnscadeau betreft. Met Valentijn kun je heel origineel gaan doen, maar een bos rode rozen is toch wel het allermooiste. Ga in dit geval wel voor topkwaliteit rozen. Van die lange met een grote knop en één voor ieder jaar dat jullie samen zijn. Zitten jullie nog maar in je eerste jaar van de relatie? Dan is het aantal maanden tellen ook een idee. Een cliché met een persoonlijk tintje.

Bloem door de bus

Tegenwoordig zijn we allemaal druk en niet veel thuis. Of we zijn wel thuis, maar dan weer thuis aan het werk. De kans dat de bezorger voor een dichte deur staat is dan ook levensgroot. Maar ook daarvoor is vandaag de dag een oplossing waar het gaat om bloemen, namelijk die van de bloem door de brievenbus. Hiermee worden de bloemen in een doosje geleverd, dat doosje kan dan weer eenvoudig door de brievenbus. De ontvanger hoeft dus niet perse thuis te zijn om toch een bloemetje te ontvangen. Voor iedere gelegenheid een goed idee, ook in tijden van trouw en van rouw.

Bloem in de doos

Nog een originele manier van bloemen geven zijn de zogenaamde ‘flower boxen’. Een bloem in een doos zullen we maar zeggen. Hiermee geef je een kartonnen doos gevuld met vaak rozen. Super leuk en origineel gedaan en ook een manier waarom de bloemen een lange tijd meegaan. Bloem in de doos, het uitzoeken waard!

Droogboeket

Naast het verse boeket zien we ook steeds vaker het droogboeket terug, een hip alternatief voor de standaard bloem. Het voordeel van een droogboeket is dat het maanden en soms wel jaren goed blijft. Een cadeau waar lang gebruik van gemaakt kan worden. Het droogboeket is wel een cadeau wat meer geschikt is voor de modebewuste ontvanger en in feestelijke aangelegenheden. Als rouwboeket is dit geen aanrader.
Kortom, bloemen zijn echt altijd een goed idee. Maar kies in ieder geval de juiste bloem in het juiste geval. Laat je niet leiden door het vooroordeel dat bloemen een cliché zijn. In veel gevallen is dat niet het geval, zeker niet wanneer jij voor een originele bos gaat met een mooi verhaal erachter!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten