frits bosch column

-Frits Bosch- Definitief afscheid nemen van Suriname en Antillen. Deze zelfbevlekking moet stoppen!

Opiniedec 31 2022, 18:00
Premier Mark Rutte heeft in een lange speech nederig excuses gemaakt voor de slavernij. Door het stof ging hij namens de Nederlandse bevolking. Sigrid Kaag is voor niets in regeringstoestel naar Suriname gevlogen, klimaat onvriendelijk en op onze kosten. Ze kroop bijna op de grond van nederigheid. Wat een zelfbevlekking! Dit MOET stoppen!
Suriname weigert de excuses. Ultiem bot. Wat een belediging. Excuses die je maakt moeten ook aanvaard worden. Dat is niet het geval dus gelden de excuses niet. Nogal wat zwarten vinden herstelbetalingen belangrijker dan excuses. Ze vergeten echter dat zeer velen van hen al heel lang op een uitkering teren, opgebracht door Nederlandse belastingbetalers. Het zou toch eens genoeg moeten zijn zou je denken. In Nederland wonen 520.000 Surinamers en Antillianen. Ze hebben geen probleem met leven bij de nazaten van hun slavendrijvers. Zo erg is het blijkbaar niet. Het is onbegrijpelijk dat Suriname, zo rijk aan grondstoffen, onvoldoende werk biedt aan een bevolking van nog geen miljoen, waarvan 600.000 in Suriname. Het land is corrupt, een politieke puinhoop, racistisch, en staat in de Failed State index op een oneervolle plaats 116. Ex minister Stef Blok had dus gelijk, ondanks alle ontkenning van de feiten. Het wordt tijd dat Surinamers een begin gaan maken, met de kennis alhier opgedaan, om hun wonderschone land op te bouwen. Quod non.
De criminaliteit van hen ligt vijf keer boven gemiddeld autochtoon niveau. Ze hebben het vooral op onze ouderen en zwakken gemunt. Daar zouden excuses bij passen, dunkt me. Hier past ook de komma met het verzoek aan Surinaamse voorlieden hun landgenoten tot de orde te roepen. Maar ondertussen is alles volgens hen “racisme!”, “witte onschuld” en “witte superioriteit”. “Racisme” is bestorven in de mond van Silvana Simons. Wat een toegevoegde waarde. Wat een verwoesting van het brein van hun kinderen, de wrok. Prof Piet Emmer, dé expert op slavernij, wordt niet geconsulteerd. Natuurlijk niet want hij is volgens NOS verslaggever een racist. Wat een gotspe! Excuses hiervoor? Natuurlijk niet. Wangedrag. Hoe gaat het met moordenaar Bouterse? Opvallend is dat de Surinamers alhier zo weinig over hun vaderland praten.
De komma is dus niet alleen bedoeld voor autochtone Nederlanders, maar vooral ook voor zwarten. Vergeet niet dat de basis van de Caraïbische slavernij in Afrika ligt, bij de Afrikaanse slavendrijvers die de dorpen ingingen om slaven te maken. Wij waren de afnemers. Zij bepaalde de condities. Onze premier gaat voor in voortschrijdend inzicht. “Zwarte Piet moet weg.” “Nee. Zwarte Piet is zwart”, maar toch weer niet na voortschrijdend inzicht. Kampioen door de bocht gaan. “Ons past geen excuses maken voor iets zo lang geleden en wij hebben geen bloedschuld”. Maar toen toch weer wel excuses na voortschrijdend inzicht. Afgang. “De Gouden Koets willen jullie van de straat?” “Akkoord, dat doen we”. “Het n-woord verbieden?” “Prima”. “Wij doen geen herstelbetalingen”. Maar dan toch weer wel na voortschrijdend inzicht? Wat een puinhoop voor een premier met een ruggengraat als van een tuinslang. Deze man kan niets goed doen. Alles gaat mis, alles zorgt voor ellende. Wanneer worden we van hem verlost? Geen wonder dat de Nederlandse bevolking geen enkel vertrouwen meer heeft in de politiek. Ze bakken er buitengewoon weinig van.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Voor nogal wat Surinamers, die we al vele jaren financieel op de rails houden, kunnen we nooit iets goed doen. Ze hebben hun hand opgehouden en altijd gekregen. We gaan telkens door de bocht voor zwarte eisen. Suriname en Antillen hebben de Nederlandse belastingbetaler door de decennia heen klauwen met geld gekost. Bodemloze put. Enerzijds willen ze onafhankelijk zijn en zijn we bedankt en niet tot ziens, maar zodra ze weer in de problemen komen melden ze zich weer en komen ze om geld schooien. 40.000 euro! Wordt het niet tijd om definitief afscheid van Suriname en Antillen te nemen en ze ten opzichte van Nederland dan ook geen enkel recht op wat dan ook te gunnen? Dan kunnen ze eindelijk op eigen benen staan. Na de weigering van de excuses is de boot aan. Basta. Take back control.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten