shutterstock 2100224380

-Michel Mulder- Tolerantie

Opiniejan 01 2023, 9:00
Een veel gehoorde kreet in de vuurwerkdiscissie is dat we tolerantie moeten vertonen, want het gaat tenslotte maar om slechts 1 dag per jaar.
Ik blijf het een vreemd fenomeen vinden dat wat vuurwerk betreft, wij als mensheid - lees: de tegenstanders van dat sloopfestijn - ineens tolerantie moeten vertonen, in een maatschappij die versplinterd is tot op het bot.
# Waar was, en is, de tolerantie als het aankomt op onze mening t.a.v. vaccinaties, de staat van dit land en onze politieke voorkeur?
# Waar was de tolerantie toen er dreigende tekorten aan bijvoorbeeld wc-papier schenen te ontstaan?
# Waar is de tolerantie van een groot deel van werkend Nederland, t.a.v. de soms mensonwaardige positie van werkeloos Nederland?
# Waar is de tolerantie van het korte-lontjes volk, dat om 6 uur 's morgens al bumperklevend achter je aanrijdt, omdat je op een verder volkomen lege weg volgens hun ideaal niet snel genoeg gaat?
# En waar is de tolerantie in de maatschappij, als er simpelweg een uitverkoop is, of black friday-achtige dagen?
Wij, tegenstanders van dat terroriserende sloopfestijn, krijgen te horen dat wij maar wat toleranter moeten zijn omdat we in principe maar 1 dag per jaar geterroriseerd worden door een asociaal deel van de maatschappij, terwijl dat asociale deel niet eens 3 seconde kan wachten met toeteren, om bij een stoplicht te laten weten dat je te langzaam optrekt.
Vuurwerktolerantie... ik veeg er mijn reet mee af.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten