20211103 Tweede Kamer coronadebat 114

Filmpje! Pieter Omtzigt: 'Hoe bizar is het dat jongeren voor wie een booster niet werkt zich toch moeten laten prikken?'

EUmrt 09 2022, 13:02
Onafhankelijk Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt vindt het bizar dat het Europese CoronaToegangsBewijs actief blijft. Dat is totaal belachelijk voor ongeveer de helft van de Nederlanders, die zich immers niet hebben laten boosteren. Maar voor jongeren is het zo mogelijk nóg erger, vindt Omtzigt.
Het heeft even geduurd, maar Pieter Omtzigt begint dan toch een beetje terug te vechten tegen de doorgeslagen coronagekte. Want bij een commissievergadering die gaat over deze materie heeft hij de vloer aangeveegd met de belachelijke Europese versie van het Coronatoegangsbewijs (CTB). Dat bewijs blijf actief. Dit terwijl je in Nederland zelf het bewijs niet meer nodig hebt.
https://twitter.com/WelmoedVlieger/status/1501496203128840196
"Ongeveer de helft van Nederland heeft nog geen booster," zei Omtzigt. (Hé Pieter, dat is niet "nog." Dat gaat ook niet gebeuren. Als je net als ik de booster nu nog niet genomen hebt komt het er ook binnenkort niet van. Want dan geloof je het hele verhaal niet meer en heb je besloten niet meer mee te doen) "Dat betekent dat straks in het zomerseizoen - als landen die CTB toepassen - bijna de helft van Nederland niet kan reizen."
https://twitter.com/WelmoedVlieger/status/1501506453479251971
Volstrekt bezopen, natuurlijk. Zoals Omtzigt zei, "Als je dat wilt doen moet je daar heel goede redenen voor hebben." Maar die redenen zijn er al lang niet meer. Het huidige coronavirus is letterlijk niet erger dan een griepje. De besmettingscijfers lopen op, maar de ziekenhuisopnames en sterftes zijn te vergelijken met de seizoensgriep. Hilarisch genoeg zegt de EU dat ze dit doen om het reizen te "bevorderen," maar dat is natuurlijk 1984-Newspeak. "Het betekent alleen maar belemmering," zei Omtzigt dan ook.

Jongeren

Omtzigt brak ook met name een been voor de jeugd. Want hoewel het erg is voor jou en mij is het nog "erger voor de 12 tot 18-jarigen. Daarover zegt onze eigen Gezondheidsraad dat boosteren niet nodig is." Het heeft voor gezonde jongeren gewoon geen zin. Dat zeg ik niet alleen, dat zegt zelfs de Gezondheidsraad.
"Deze jongeren," ging Omtzigt verder, "mogen straks alleen reizen als zij een booster genomen hebben. Maar "sinds wanneer moet je een medische behandeling ondergaan, die volgens je eigen autoriteiten niet nodig is, om naar Duitsland of België te reizen? Hoe bizar zijn we dan in de Europese Unie?"
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Een goede vraag, natuurlijk. Alleen ben ik bang dat het Europese CTB er niet komt/blijft omdat dit nuttig is voor de volksgezondheid en dat het ook niet verdwijnt omdat het in strijd is met het vrije verkeer in de EU... omdat het allemaal om de Great Reset draait. Zo'n CTB dient als opstapje naar een Digital ID, en dat dient weer als opstapje naar de totale controle van ons leven - zowel digitaal, als non-digitaal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten