screen shot 2022 09 21 at 14

NPO Ombudsman meet volgens ON!-voorzitter Arnold Karskens met twee maten: "van een NPO Ombudsman mag je verwachten dat ze alle partijen gelijk behandelt"

Media & techmaa 01 2023, 16:00
De NPO Ombudsman Margo Smit meet volgens Ongehoord Nederland met twee maten, dat laat voorzitter Arnold Karskens namens ON! weten in een reactie aan De Dagelijkse Standaard. OP1 presentatrice Natasja Gibbs deed eerder in een uitzending van OP1 antisemitische uitspraken en noemde Israël een “apartheidsregime”, maar omdat hierover in de Journalistieke Code van de NPO niets over wordt gezegd loopt het voor Gibbs met een sisser af.
Voor Ongehoord Nederland is het helaas een compleet ander verhaal. De Omroep van Karskens wordt er van beschuldigd onjuiste informatie te verspreiden en de omroep zou zich daarnaast niet houden aan de Journalistieke Code van de NPO. De Ombudsman van de NPO houdt er volgens Karskens echter een kromme redenering op na. “Bij Ongehoord Nederland gaat Smit echter een stap verder en haalt ze een beleidsbrief van het College voor de Rechten van de Mens erbij om via een kromme redenering de suggestie te wekken dat er wel sprake was van racisme. Ook pleitten de Ombudsman en de Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme er na de uitzending van Ongehoord Nieuws van 15 sept voor om racisme en discriminatie in de journalistieke code op te nemen. Nu hoor je ze er niet meer over als het omroep BNNVARA aangaat.” Aldus Karskens.
Verder beschuldigd Karskens de NPO Onbudsman er terecht van dat ze vooringenomen is. “Van een NPO Ombudsman mag je verwachten dat ze alle partijen gelijk behandelt. Daar lijkt het nu niet op en dat duidt, vinden wij, op politieke vooringenomenheid.”
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten