2023 01 11 2

Ombudsman Publieke Omroep beschermt linkse presentatrice Natasja Gibbs

Opiniefeb 28 2023, 10:00
Onlangs heeft de Ombudsman van de Publieke Omroep een onderzoek afgerond naar de controversiële uitspraken van Op1-presentatrice Natasja Gibbs. Het zal niemand verbazen dat de resultaten in het voordeel van Gibbs zijn uitgevallen, aangezien zij werkt voor de linkse omroep BNNVARA. Het rapport concludeert dat Gibbs' uitspraken over Israël als een Apartheidsstaat "niet onderbouwd" zijn en daarom "onzorgvuldig". Dit resulteerde echter niet in enige straf voor Gibbs, die vrijuit gaat.
Het is niet verwonderlijk dat er maar liefst 800 klachten zijn binnengekomen over Gibbs' uitspraken, omdat veel mensen Israël een Apartheidsstaat noemen en dit als antisemitisch beschouwen. Maar wat is de reactie van de Ombudsman hierop? Niets! De Ombudsman heeft hierover geen oordeel en doet er niets mee. Het is duidelijk dat de Ombudsman partijdig is en alleen linkse presentatoren beschermt.
In tegenstelling tot wat er gebeurt bij de populistische omroep ON!, waarbij zelfs dreigementen volgen als er iets verkeerds wordt gezegd, gaat BNNVARA vrijuit. Deze hypocrisie is onacceptabel. Het lijkt erop dat als je links bent, je alles mag zeggen wat je wilt, terwijl als je rechts bent, je moet oppassen wat je zegt, anders volgen er sancties en bedreigingen. Dit is niet alleen oneerlijk, maar ook gevaarlijk voor de vrijheid van meningsuiting.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het wordt hoog tijd dat de Ombudsman van de Publieke Omroep zijn partijdigheid opgeeft en objectief wordt. Iedereen moet op dezelfde manier worden behandeld, ongeacht politieke voorkeur. Als we dit niet doen, zullen we afglijden naar een samenleving waarin vrijheid van meningsuiting niet meer bestaat en alleen de stem van de elite wordt gehoord. Want ja, de elite - die is natuurlijk links tot op het bot. Voor de bühne, in ieder geval.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten