screen shot 2022 09 06 at 10

Brombeer Maarten van Rossem is WOEST op René van der Gijp: 'Een manisch depressieve psychopaat'

Mediaokt 16 2023, 11:00
Maarten van Rossem blijft zijn kritiek richten op René van der Gijp. Het jurylid van De Slimste Mens uit zijn ongezouten mening over de ster van Vandaag Inside in zijn boek. “Psychopaat!" zegt Van Rossem onder meer.
Van Rossem noemt het vermoeiend hoe vaak hij kritiek heeft op René van der Gijp. In zijn nieuwe boek Maarten, haalt het tv-jurylid uitgebreid uit naar de VI-ster. Zo noemt hij hem onder meer een "hufter."
Volgens Maarten heeft René een slecht incasseringsvermogen wanneer er kritiek op Vandaag Inside wordt geuit. “Het wonderlijke is dat Gijp het wel van mij mag zeggen, maar als ik het van hem zeg, is het schandelijk. Dat blijft vrij eigenaardig."
Vandaag Inside zelf vindt hij van "een relatief laag niveau," maar hij heeft wel vriendelijke opmerkingen in zijn boek voor Johan Derksen en Wilfred Genée. Die eerst noemt hij "niet dom" en een man die "interessante interesses heeft." Genéé? Die is "niet achterlijk en kan veel beter, [dat] zie je aan zijn radioprogramma's, maar hij weet als talkshowpresentator precies welke knopjes hij moet indrukken."
Maar Van der Gijp? Aan die man heeft Van Rossem een hekel. Die vindt hij een knettergekke "psychopaat" en ook nog eens "een hufter."
Van Rossem is tweemaal te gast geweest bij VI, de eerste keer zonder René’s aanwezigheid. De tweede keer was hij er wel en er ontstond een flinke twist tussen beide heren. “De eerste keer heb ik een alleraardigst gesprek gehad. Toen was Gijp er niet bij. Hij schijnt manisch-depressief te zijn en zat toen in zijn depressieve periode," aldus Van Rossem.
Vandaag Inside kijkt hij nooit. “Het was een onaangenaam avontuur en Gijp is een hufter, maar terugkijkend waren mijn optredens daar ook heel leerzaam. Wat Vandaag Inside doet, is een bekend recept: mannenpret. Ik weet nog goed dat mijn vader zei: ‘Maarten, mannen die schuine grappen vertellen, deugen niet.'”
Van Rossem stelt dan ook dat hij zich zijn hele leven gehouden heeft aan dat 'advies' van zijn vader. "Ik heb een ontzettende hekel aan mannen onder elkaar en de humor die daarbij hoort."
Natuurlijk heeft Van Rossem daar heel veel mazzel mee... Want gewone mannen hebben er ook een hekel aan dat als wij lekker bij elkaar zitten, dat er dan zo'n oude brombeer bij komt zitten die niets leuks toevoegt, maar alleen op iedereen neerkijkt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten