2017 in review: vijf momenten waarop Alexander Pechtold echt Kereltje Peggold was

Geen categoriedec 29 2017, 9:00
Van voltooid leven tot PVV-kiezers uitsluiten. Het was een bewogen jaar voor Alexander Pechtold.
Dat Alexander Pechtold een vervelend mannetje is weten we allemaal. Maar dit jaar stak hij zichzelf écht naar de kroon. Keer op keer scheurde hij de bocht uit. Meneer was a) ongelooflijk arrogant en b) ongelooflijk arrogant. Hij zag natuurlijk al aankomen dat D66 in het kabinet terecht zou komen, en dus gedroeg hij zich als een echte diva.
Daarom hier de vijf momenten van 2017 waarop Alexander Pechtold echt Kereltje Peggold was:
5. Nepliberale Pechtold: ‘We moeten iets doen aan doorgeslagen flexcontracten!’
"Ik maar denken dat D66 zogenaamd een liberale partij was." Zo begon ik mijn artikel over een Facebook-post van Pechtold waarin hij laat weten dat er wat hem betreft iets gedaan moet worden tegen "doorgeslagen flexcontracten." Je zou denken dat een liberaal juist blij is met flexibele afspraken, maar niets is minder waar. Meneer is in zijn hart namelijk een socialist. Zoals ik als reactie schreef op Pechtolds achterlijke Facebook-update:

Hartstikke leuk, allemaal, maar wat is dat voor gezeur van Pechtold (het is zijn Facebook-post) over “doorgeslagen flexcontracten”? Heel gek, maar zo’n flexcontract kán niet doorgeslagen zijn; het zorgt er aan de ene kant voor dat werknemers werk hebben, maar aan de andere kant dat werkgevers weten dat ze niet ellenlang vastzitten aan mensen die overbodig zijn. En ja, dat laatste kost een werkgever gewoon bakken met geld, niet alleen bij ziekte, maar ook bij veranderende economische omstandigheden.

4. Arrogante Pechtold blijft erbij: geen kabinet met CU, wel met GroenLinks, SP of PvdA
Als Pechtold iets bewees tijdens de formatie dan is het wel dat meneer een afgrijselijke hekel heeft aan christenen. Oh ja, hij is politiekcorrect tot op het bot en zal minderheidsreligies te vuur en te zwaard verdedigen, maar die kutchristenen? Daar heeft hij lak aan. Die zijn toch blank. En conservatief. Opzouten dus!
Natuurlijk is het wel weer hilarisch dat hij uiteindelijk alsnog door het stof moest kruipen.
3. Democratiehater Pechtold sluit samenwerking tussen D66 en PVV alvast uit in álle Nederlandse gemeenten
De Telegraaf berichtte in april van dit jaar dat Kereltje Peggold de PVV al voorhand uitsloot na de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Je zou denken dat dit toch een beetje vroeg en vooral ook arrogant is, maar blijkbaar vindt meneer de democratiehater dit soort wangedrag volkomen normaal:

Pechtold reageert op de aankondiging dat Wilders in zestig gemeenten mee wil doen bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Landelijk wil momenteel bijna niemand met hem samenwerken. In de PVV valt te horen dat de stap naar de gemeente er mede toe dient om te laten zien dat de partij wel degelijk kan samenwerken. D66 ziet daar echter weinig in. Pechtold denkt dat het gewoonweg niet zal gebeuren. „Volgens mij is in alle vezels van D66 doorgedrongen dat samenwerking er niet inzit.

Zoals onze Tim Engelbart uitlegde:

Dat Pechtold zo’n uitspraak zo snel al maakt, zegt veel over het gebrekkige vertrouwen in de democratie dat D66 tegenwoordig koestert. Het is namelijk helemaal niet aan Pechtold om te bepalen of zijn partij in een gemeente in Friesland of Overijssel straks een college gaat vormen met een lokale afdeling van de PVV. Dat mogen D66 en de PVV daar ter plekke uitmaken, en daar heeft de Haagse partijleider simpelweg geen donder mee te maken.

Ach ja. Kereltje Peggold zou Kereltje Peggold niet zijn als hij het democratische proces wél respecteerde.
2. Achterbakse Pechtold noemt NEE!-stemmers ‘rabiate populisten’. Liegt keihard dat Oekraïneverdrag is aangepast
Ook dit jaar bleek Pechtold weer eens één van de grootste eurofielen van het Binnenhof te zijn. Om dat te onderstrepen loog hij over het belang van Rutte's inlegvelletje, en noemde hij eurosceptici en nee-stemmers in het referendum van vorig jaar "rabiate populisten.

Pechtold beledigt hiermee niet alleen de ‘populisten’ die volkomen terecht kritische waren over de inhoud van dat, in Pechtoldtaal dan maar: addendum. Deze wanstaltige politicus beledigt ook zijn bezorgde collega’s en de ongelovige juristen die tot in detail hebben beargumenteerd waarom dat addendum een wassen neus is die nul en generlei waarde heeft. Niet juridisch, niet maatschappelijk. Maar iedereen die het waagt om de sprookjes van deze opgeblazen Kikker en zijn Vriendjes door te prikken, wordt weggezet als dom, onwetend en overemotioneel. Tjongejongejonge. Dan heb je het echt niet gevolgd.

Natuurlijk reageerde CDA-pitbull Pieter Omtzigt onmiddellijk op de idioterie van Pechtold. Hij twitterde een bericht naar de D66'er waarin hij hem vroeg om dan maar eens uit te leggen wat er precies veranderd was aan de tekst van het verdrag met Oekraïne. Pechtolds reactie? Niets meer of minder dan the sound of silence.
Meneer roept namelijk wel heel arrogant dat iedereen dom, rabiaat en extremistisch is, maar weigert vervolgens uit te leggen waarom dan.
1. Gestoorde Pechtold: “Ik heb nog wel een oplossing voor stijgende kosten ouderenzorg: voltooid leven”
In oktober van dit jaar berichtte het NRC Handelsblad dat Alexander Pechtold er een handje van had om grappen te maken over voltooid leven en ouderenzorg. Dat deed hij bewust om zijn onderhandelingspartners van de ChristenUnie op de kast te jagen. Hoe? Nou, op deze manier bijvoorbeeld:

Pechtold durft het inmiddels aan om aan tafel grapjes te maken over medische ethiek – al gaat hij dan soms weer zó ver dat Segers en Schouten het niet leuk vinden. Als er een keertje lang gedelibereerd wordt over de kosten voor de ouderenzorg, zegt hij: „Ik heb nog wel een oplossing: voltooid leven.”

Het ergste is dat hij dit ongetwijfeld nog grappig vond ook. Het zegt alles over de psyche van deze man.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten