Filmpje! Wodka mogelijk bestemd voor Kim Jong-un in beslag genomen in Rotterdam!

Geen categoriefeb 26 2019, 21:00
De grote klimaatleider van Noord-Korea, Kim Jong-un, moet het binnenkort wellicht doen zonder alcoholische versnaperingen. In de Rotterdamse haven kreeg de Douane via via informatie doorgespeeld dat er wellicht iets niet helemaal in de haak was. Eenmaal ter plaatse braken ze een container open en vonden een lading met drank! Het vermoeden is dat de drank bestemd was voor Noord-Korea, maar vanwege het handelsembargo is de export van luxeproducten, zoals wodka, verboden.
De zaak wordt nu verder opgepakt door ambtenaren van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Die gaan zich nu ontfermen over de lading wodka. Dit betekent dat het welhaast zeker is dat Nederland binnenkort per abuis weer gaat blunderen met buitenlandse politiek: slok, slok en weg! En weer wat geld naar jihadisten in Syrie! In ieder geval is de lading onderschept en kan de communistische leider fluiten naar zijn wodka! De lading wordt waarschijnlijk vernietigd door de douane.
De drank is mogelijk afkomstig uit Rusland en zou via de Rotterdamse haven naar China gaan. Vanuit daar zouden de pakketten worden verstuurd naar Noord-Korea. Volgens een douanemedewerker is de vondst ontdekt door simpelweg de procedures te volgen. Men doet in de Rotterdamse haven een risico-analyse en de containers. Wanneer een verhoogd risico op het overtreden van wetten wordt gesignaleerd dan worden ze doorzocht.
Via deze weg ontdekt de douane regelmatig allerlei illegale goederen. Denk aan drugs, maar nu dus ook drank bestemd voor Kim Jong-un. Overigens wordt de meeste drugs waarschijnlijk niet onderschept omdat er dan geen informatie beschikbaar is. Maar in dit geval dus wel. De douane gaat nu in ieder geval uitzoeken wie de precieze afzender is en ook of de drank bestemd was voor Noord-Korea.
Dat laatste was is nog niet helemaal zeker, maar het vermoeden is er in ieder geval wel. Het is bijzonder dubbelzinnig dat Kim Jong-un waarschijnlijk een lading wodka ontvangt uit Rusland, terwijl zijn eigen bevolking honger leidt. Maar ach, dat patroon, dat kennen we ondertussen wel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten