Hahaha! Klimaatgekkie blokkeert auto van minister Cora van Nieuwenhuizen door zichzelf vast te ketenen

Hahaha! Klimaatgekkie blokkeert auto van minister Cora van Nieuwenhuizen door zichzelf vast te ketenen

Extinction Rebellion wordt in de boeien geslagen. Bron: DutchMen / Shutterstock.com.

De klimaatzombies van Extinction Rebellion hebben weer eens, op geheel eigen wijze, van zich laten horen. Gisteravond was er namelijk een klimaatgekkie die dacht dat het een goed idee was om de auto van minister Cora van Nieuwenhuizen, van Infrastructuur en Waterstaat, te blokkeren. Het ontaarde in een lachwekkend tafereel.

Na verschillende demonstraties hebben de milieuactivisten van Extinction Rebellion nu maar eens besloten om het op de man te spelen. De man was in dit geval een vrouw, namelijk minister Cora van Nieuwenhuizen. Zij was gister aanwezig in Bodegraven om in gesprek te gaan met bestuurders en inwoners van het Groene Hart, over de kwestie Schiphol.

Zo'n twintig tot dertig demonstranten van Extinction Rebellion hadden zich verzameld om te protesteren tegen de uitbreiding van Nederlands grootste luchthaven. Eén van de demonstranten vond het blijkbaar een goed idee om de auto van de minister te blokkeren en deed dit op onnavolgbare wijze.

"Een actievoerder van Extinction Rebellion had zich vastgeketend aan de auto, waardoor die niet weg kon rijden. Volgens een politiewoordvoerder is de actievoerder inmiddels weer los en kon de minister vertrekken. De actie is verder rustig verlopen."

Dit lachwekkende tafereel kan dus weer op een lijstje worden geschreven waar je niet erg blij van wordt. Na een 'belegering' in Utrecht, het op stelten zetten van Amsterdam en het dansen op metro's in London, is dit de volgende actie die de wenkbrauwen doet fronsen. Althans, van deze klimaatwappies kan je natuurlijk van alles verwachten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties