Klimaatcoalitie stort in! 50Plus heroverweegt Klimaatwet: 'geen garantie op resultaten'

Geen categorieapr 02 2019, 15:00
De Klimaatcoalitie in de Tweede Kamer staat onder druk! 50Plus laat weten dat zij heroverwegen of de partij nog voorstander is van de Klimaatwet. Bij monde van Henk Krol (50Plus) zou de verkiezingsuitslag van de Provinciale Statenverkiezingen voldoende aanleiding zijn om hun opvatting opnieuw tegen het licht te houden, zo lezen we in de Volkskrant.
Dat is natuurlijk uitzonderlijk goed nieuws en stiekem in lijn met de verwachtingen natuurlijk!
Eerder al meldde analist Maurice de Hond dat de klimaatmaatregelen een electoraal mijnenveld zijn en schreven we op DDS dat de 'klimaatdrammers' (lees: voorstanders van de Klimaatwet) een 'zwaard van Damocles boven het hoofd hangt'.
En dat zwaard lijkt bijzonder losjes te hangen. Of is reeds gevallen tijdens de verkiezingen afgelopen maand! In ieder geval lijkt het draagvlak voor de Klimaatwet af te brokkelen nu de 50Plus-fractie mogelijk tegen de Klimaatwet gaat stemmen in de Eerste Kamer!
De partij ziet echter niet af van haar visie om Nederland 'schoon achter te laten voor volgende generaties', maar lijkt zich bewust dat het bij wet vaststellen van de doelstellingen in de Klimaatwet wellicht onverstandig is. Zeker omdat er geen enkele garantie is op succes, zo lezen we in de Volkskrant:

‘Als je ziet hoe snel er nu ineens gerend wordt, terwijl over de resultaten geen enkele garantie kan worden gegeven… De twijfel is bij ons steeds groter geworden.’

Niets mis om iets te doen voor dierenwelzijn en het milieu, maar om de temperatuurstijging te begrenzen middels overheidsbeleid lijkt gekkenwerk. En dat bewustzijn lijkt aanwezig bij de partij van Krol. Volgens de partij is het electorale succes van FVD (dankjewel Thierry!) eveneens een factor om de Klimaatwet te heroverwegen.
Omdat de stemming van de Klimaatwet in de Eerste Kamer gepland staat voor 14 mei klinken ook geluiden om de stemming uit te stellen zodat ook FVD haar invloed kan aanwenden. Dat laatste zou een respectabele oplossing zijn. Hoe zou Jesse Klaver (GroenLinks) reageren als hij het nieuws verneemt?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten