Klimaatcoalitie stort in! 50Plus heroverweegt Klimaatwet: 'geen garantie op resultaten'

Klimaatcoalitie stort in! 50Plus heroverweegt Klimaatwet: 'geen garantie op resultaten'

De Klimaatcoalitie in de Tweede Kamer staat onder druk! 50Plus laat weten dat zij heroverwegen of de partij nog voorstander is van de Klimaatwet. Bij monde van Henk Krol (50Plus) zou de verkiezingsuitslag van de Provinciale Statenverkiezingen voldoende aanleiding zijn om hun opvatting opnieuw tegen het licht te houden, zo lezen we in de Volkskrant.

Dat is natuurlijk uitzonderlijk goed nieuws en stiekem in lijn met de verwachtingen natuurlijk!

Eerder al meldde analist Maurice de Hond dat de klimaatmaatregelen een electoraal mijnenveld zijn en schreven we op DDS dat de 'klimaatdrammers' (lees: voorstanders van de Klimaatwet) een 'zwaard van Damocles boven het hoofd hangt'.

En dat zwaard lijkt bijzonder losjes te hangen. Of is reeds gevallen tijdens de verkiezingen afgelopen maand! In ieder geval lijkt het draagvlak voor de Klimaatwet af te brokkelen nu de 50Plus-fractie mogelijk tegen de Klimaatwet gaat stemmen in de Eerste Kamer!

De partij ziet echter niet af van haar visie om Nederland 'schoon achter te laten voor volgende generaties', maar lijkt zich bewust dat het bij wet vaststellen van de doelstellingen in de Klimaatwet wellicht onverstandig is. Zeker omdat er geen enkele garantie is op succes, zo lezen we in de Volkskrant:

‘Als je ziet hoe snel er nu ineens gerend wordt, terwijl over de resultaten geen enkele garantie kan worden gegeven… De twijfel is bij ons steeds groter geworden.’

Niets mis om iets te doen voor dierenwelzijn en het milieu, maar om de temperatuurstijging te begrenzen middels overheidsbeleid lijkt gekkenwerk. En dat bewustzijn lijkt aanwezig bij de partij van Krol. Volgens de partij is het electorale succes van FVD (dankjewel Thierry!) eveneens een factor om de Klimaatwet te heroverwegen.

Omdat de stemming van de Klimaatwet in de Eerste Kamer gepland staat voor 14 mei klinken ook geluiden om de stemming uit te stellen zodat ook FVD haar invloed kan aanwenden. Dat laatste zou een respectabele oplossing zijn. Hoe zou Jesse Klaver (GroenLinks) reageren als hij het nieuws verneemt?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Klimaatbeleid 50Plus Henk Krol

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties