Max Verstappen wordt ook volgend jaar de koning van de Formule 1: deze keer met een Ferrari-motor!

Geen categorieokt 15 2015, 21:00
Max Verstappen wordt volgend Formule 1-seizoen wellicht nóg sneller dan hij dit jaar al was.
Max Verstappen doet dit jaar extreem goede zaken in de racesport. Sinds hij debuteerde voor Torro Rosso, doet de jonge Formule 1-racer iedereen versteld staan en behaalt hij prachtige scores en zeges bij de vleet.
Maar waar Verstappen juicht, daar baalde zijn team. Vaak weigerden de auto's van de jonge racer en van teamgenoten tijdens de grand prixs. Dat kostte veel punten, en zette de Limburgse jongeman en zijn teamcollega's vaak onnodig aan de kant. De beschuldigende vinger ging in de richting van motorbouwer Renault, die de pk's verzorgde. Teamsponsor Red Bull dreigde zelfs diens raceteams van de baan te halen als er geen betere fabrikant gevonden kon worden.
Die zoektocht verliep niet vlekkeloos, maar gelukkig kregen Max en Red Bull hulp van hogerhand; niemand minder dan Formule 1-eindbaas Bernie Ecclestone heeft echter bemiddeld in de crisis, en is nu trots te melden dat er een oplossing gevonden.
Volgend jaar mag Max Verstappen met een heuse Ferrari-motor rijden:

Verstappen zal bij Toro Rosso waarschijnlijk met de Ferrari-motoren van 2015 gaan rijden.

Deze week werd bekend gemaakt dat motorenbouwers vanaf volgend seizoen verplicht zijn om klantenteams motoren van hetzelfde jaar te leveren als waar het team zelf gebruik van maakt. Op die regel kan echter een uitzondering - in de vorm van dispensatie - worden gemaakt. "Alles is opgelost", zei Ecclestone tegenover Autosport.com.

Ferrari dreigde zich namelijk door nieuwe regels terug te willen trekken als motorleverancier, maar door een eenmalige uitzondering kan de deal nu toch doorgaan. Verstappen, onze jonge gemotoriseerde Speedy Gonzalez, staat met auto en al dan weer klaar aan de start.
Wij zijn er in ieder geval klaar voor, en héél benieuwd of hij met deze motoren ook zo nu en dan eens een podiumplek kan veroveren. Wat denk jij?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten