Rabobank biedt hoop in onzekere tijden: stelt 5 miljard euro beschikbaar en wil 15.000 huurwoningen realiseren

Rabobank biedt hoop in onzekere tijden: stelt 5 miljard euro beschikbaar en wil 15.000 huurwoningen realiseren

Momenteel barst Nederland uit haar voegen en neemt de bevolkingsomvang in rap tempo toe en heerst er woningnood. De prijzen van huur- en koopwoningen stijgen flink en veel mensen hebben moeite met het vinden van woonruimte. Tot overmaat van ramp wordt het probleem geïntensiveerd door brakke wetgeving vanuit Den Haag en de door de Raad van State afgedwongen stikstofcrisis.

Rabobank biedt echter hoop: de boerenbank gaat investeren in 15.000 huurwoningen in Nederland, zo meldt Bloomberg. Rabobank gaat niet over één nacht ijs en heeft een flink investeringsfonds aangekondigd. In tegenstelling tot de Rijksoverheid weet deze bank dus wél hoe je de woningnood moet oplossen: ze stellen 5 miljard euro beschikbaar met het doel de 15.000 woningen te realiseren in de komende tien jaar.

Met deze gegevens in het achterhoofd blijkt ook direct waarom het noodzakelijk is de massa-migratie te beperken. Als zelfs een grote bank als de Rabobank 'slechts 15.000 woningen in tien jaar kan realiseren', dan is de huidige instroom van migranten simpelweg te omvangrijk om bij te benen. Er kan niet sneller worden gebouwd.

Wil het kabinet Rutte 3 de woonzekerheid van mensen met een Nederlands paspoort dus verbeteren dan moet de selectie aan de poort veel strenger. Langer wachten met dergelijke migratiebeperkende maatregelen, die in schril contrast staan met de doelstellingen van het Pact van Marrakesh, zal de woningnood verergeren en de bouwachterstand vergroten.

Het kabinet kan er echter ook voor kiezen de migratiestromen ongemoeid te laten. In dat geval zal de Nederlandse bevolking nog sterker groeien en zal de woningnood verergeren onafhankelijk van de inzet van private partijen als de Rabobank.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
woningnood Rabobank Vastgoed

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties