'Ver-rechtse' Zweedse Democraten, tweede partij in de peilingen, zetten 14 politici uit de partij omdat ze lid waren van nazi-organisaties

'Ver-rechtse' Zweedse Democraten, tweede partij in de peilingen, zetten 14 politici uit de partij omdat ze lid waren van nazi-organisaties

Goh. Dat is wel heel schokkend.

Hoegenaamd 'nieuw-rechts' schept de laatste jaren elke dag op dat er steeds meer 'nieuw-rechtse' partijen zijn die furore maken in de Europese politiek. De PVV en FVD in Nederland. AfD in Duitsland. UKIP in Engeland. En de Zweedse Democraten in Zweden.

Nou, misschien dat ze die laatste maar beter van dat lijstje kunnen houden. De partij blijkt namelijk op grote schaal geïnfiltreerd te zijn door nazi's:

Eén van de mensen die eruit worden gezet is Martin Sihlen. Deze mafketel heeft zich in verschillende Facebook-posts positief uitgesproken over Adolf Hitler. Ja, Hitler. We hebben het hier dus over échte nazi's.

Een ander lid dat onder vuur gekomen is, is Andreas Olofsson, een voormalige lokale leider van het Nationaal Socialistische Front, NSF. Het zal niemand verbazen dat dit een neo-nazistische organisatie is. Men heeft hem 'gevraagd' om de partij te verlaten. Maar daar is hij niet van onder de indruk.

"Ik zie geen enkele reden om de partij vrijwillig te verlaten," zegt meneer de nazi. "Ik blijf." Daar voegt hij aan toe dat toen hij zich aanmeldde bij de partij, hij openlijk over zijn verleden als actieve neo-nazi sprak. De partij had daar geen enkel probleem mee. De enige reden dat ze zich er nu tegen verzetten is, lijkt hij te denken, dat de partij nu tweede in de peilingen staat en zijn verleden 'opeens' tegen de partij wordt gebruikt.

Triest genoeg is dat natuurlijk precies wat er gebeurd is. De 'Zweedse Democraten' vonden het allemaal dikke prima dat nazi's lid werden. Dat was geen enkel probleem. Alleen nu de partij onder een vergrootglas ligt verandert die houding 'opeens.' Want, tja, nu kan dat soort negatieve aandacht zeteltjes kosten. En dat willen de hoge, extreemrechtse 'dames en heren' van de 'Zweedse Democraten' niet.

Wij van rechts moeten voorzichtig zijn om ons nooit en te nimmer met dit soort volk in te laten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer