Zucht. 2200 klachten bij vuurwerkmeldpunt GroenLinks

Zucht. 2200 klachten bij vuurwerkmeldpunt GroenLinks

Hetzelfde liedje als vorig jaar.

Diepe zucht. Daar gaan we weer. Net als vorig jaar krijgen we voor het einde van het jaar ruim een week lang elke dag van de media te horen dat het vuurwerkmeldpunt van GroenLinks weer duizenden klachten ontvangt.

Bij iedere 'mijlpaal', dus per iedere duizend klachten, schrijven de media over het vuurwerkmeldpunt. Want net zoals journalisten een hekel hebben aan tradities als Zwarte Piet, zo hebben ze ook een hekel aan de vrijheid om tijdens Oud en Nieuw vuurwerk af te steken.

Helaas doet zelfs De Telegraaf eraan mee met dit bericht:

Woensdagochtend openden 25 lokale GroenLinks-fracties de website. Het is het derde jaar op rij dat burgers hun klachten kwijt kunnen bij dit meldpunt, een initiatief van twintig gemeentelijke en provinciale GroenLinks-fracties. Vorig jaar kwamen er bijna 90.000 klachten binnen.

Mensen die nu roepen dat vuurwerk maar eens moet worden verboden omdat we leven in de 21e eeuw - het domste argument ooit - snappen niet dat het kopen en afsteken van vuurwerk al verboden is. Het kopen van vuurwerk mag alleen op de drie laatste dagen van het jaar, en het afsteken van vuurwerk is alleen legaal op Oudjaarsdag, en dan alleen maar vanaf 18:00 uur 's avonds tot 02:00 uur 's nachts.

Als er nu al wordt geklaagd over vuurwerk, dan is dat een signaal naar politie, justitie en overheid dat er wat moet worden gedaan aan de handhaving van het vuurwerkverbod. En dat vuurwerkterroristen die dieren bekogelen met zwaar vuurwerk moeten worden aangepakt. Het betekent niet dat vuurwerk voor iedere consument voor eeuwig en altijd moet worden verboden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Hulp bij het vinden van IT werknemers

Lees meer