arash mashadi column

-Arash Mashadi- Tim Hofman – Uitgeroepen tot pestkop van het jaar!

Opiniejul 03, 12:00
Tim Hofman is onder vuur komen te liggen omdat hij in een van zijn afleveringen van BOOS te ver zou zijn gegaan. Hij zou zich onnodig als een pestkop hebben opgesteld tijdens de uitzending. Onder het commentaar van zijn video werd Tim door zijn eigen fans bekritiseerd.
Niet veel later kwam BOOS met een vooraankondiging waarin werd aangegeven dat er een reactie zou komen. De reactie van Tim was nederig. Hij bood publiekelijk zijn excuses aan. Zand erover en klaar, zou je denken. Maar zo werkt het niet, Tim!
Redactie
Allereerst is het te zot voor woorden om de excuses van Tim serieus te nemen. BOOS bestaat immers niet alleen uit Tim, maar er schuilt een team achter hem. Feitelijk gezien heeft Emma van den Berg als eindredacteur ook een verantwoordelijkheid om het werk goed te keuren of af te wijzen. Als Tim te ver zou zijn gegaan, dan had iemand anders hem kunnen corrigeren. Nu zijn er twee scenario's mogelijk:
Of de redactie van BOOS dacht ermee weg te komen en heeft puur aan de kijkcijfers gedacht. Of ze hadden zelf niet door dat het gedrag van Tim niet door de beugel kon. Eigenlijk maakt het geen zak uit wat de situatie was en dit is waarom.
Redactie dacht ermee weg te komen
Gezien de omvang van de BOOS-redactie en de ervaring die zij hebben, is dit het meest waarschijnlijke scenario. Immers, Tim Hofman lijdt aan een Messiascomplex. Na zijn overwinning op The Voice is hij zichzelf gaan geloven en denkt hij dat hij alles kan maken. Afijn, als dit werkelijk is hoe BOOS samen met Tim Hofman opereert, kun je hieruit opmaken dat zij er letterlijk alles aan doen om te scoren onder zijn publiek. De excuses die hij heeft gemaakt zijn dan ook totaal niet oprecht. Dit soort gedrag is dan ook onacceptabel voor een clubje gesubsidieerde journalisten, of beter gezegd "hoernalisten".
Redactie had zich vergist
Stel dat de redactie zich had verkeken en niet doorhad dat het gedrag van Tim Hofman onacceptabel was, dan is dit ook eigenlijk nog dom. Dit zou betekenen dat Tim en zijn team echt uit een stelletje zwakzinnigen bestaan. Zelfs een imbeciel had beter geweten. Bovendien zou je volledig empathieloos moeten zijn om niet in te zien hoe fout je bezig bent geweest. Eigenlijk geldt dit in beide gevallen.
Aangezien Tim Hofman en zijn redactie uit een groep "professionals" bestaan en niet uit een clubje zwakzinnigen, is het aannemelijk dat zij dachten ermee weg te komen en hebben zij na het zien van de reacties gedacht: "Laten we onze excuses aanbieden".
Oprechte excuses?
Je zou kunnen zeggen: "So what? Hij heeft toch zijn excuses aangeboden?" Zo simpel werkt het niet. Want in principe biedt hij enkel zijn excuses aan omdat zijn publiek het niet leuk vond. Als zijn publiek het een toffe reactie had gevonden, dan stond hij zich zeer waarschijnlijk diezelfde avond masturberend voor de spiegel met de gedachte dat heel Nederland dol op hem is. Vergelijk het met Ali B die spijt heeft omdat hij betrapt is.
Maar stel nou dat Tim Hofman of niemand uit zijn team dit zag aankomen. Dan kun je toch concluderen dat niet alleen Tim Hofman maar ook Emma van den Berg een gesubsidieerde incompetente trut is?
Daarnaast is het wel erg makkelijk om zelf met een crew ieder persoon in het land publiekelijk aan de schandpaal te nagelen, maar om dan vervolgens zelf met een nietszeggende excuses alle schade die je verricht van je af te schuiven.
Waarschuwing
Hoe dan ook is Tim Hofman voor de zoveelste keer gewaarschuwd. Zijn programma gaat vroeg of laat volledig escaleren. Het is een kwestie van tijd voordat er slachtoffers gaan vallen. Zo is afgelopen jaar een ondernemer aangevallen naar aanleiding van zijn uitzending en is er met een pistool geschoten op een kliniek. Meerdere ondernemers waar BOOS een item over heeft gemaakt, zijn met de dood bedreigd. Zoals eerder gezegd: er is sprake van een heus patroon in de werkwijze en incidenten die plaatsvinden.
Tim Hofman is hoe dan ook gewaarschuwd en heeft bloed aan zijn handen wanneer één van zijn “slachtoffers” de sociale druk niet meer aankan en besluit om uit het leven te stappen.
NPO en BNNVARA
Je kunt je afvragen waar het in beginsel misgaat. Maar het begint allemaal bij de NPO. De NPO ontvangt jaarlijks 1 miljard euro. Daarvan krijgt BNNVARA een budget en daaronder hangt Tim weer met zijn crew.
BNNVARA is vergif voor de maatschappij en de grijze hersencellen van de jeugd. BNNVARA is een soort linkse indoctrinatiemachine geworden waarin verkapt reclame wordt gemaakt voor GroenLinks, D66, PvdA en zelfs clubjes als Antifa en XR.
Partijen als de VVD, FVD of BVNL worden categorisch zwartgemaakt door dit engnekkenclubje.
In het regeerakkoord staat dat er bezuinigd gaat worden op de NPO. Het is dan ook maar te hopen dat Tim en zijn kornuiten naar een echte baan mogen zoeken.
Steun StopPestenNu: Samen Tegen Pesten!
Laten we samen de negatieve energie die Tim Hofman met zich meedraagt ombuigen naar iets positiefs. Daarom vraag ik jullie via deze weg jullie aandacht voor het volgende:
Wist je dat in Nederland jaarlijks duizenden mensen te maken krijgen met pesten? Het treft niet alleen kinderen op school, maar ook volwassenen. De impact van pesten is enorm en kan leiden tot ernstige psychische en fysieke problemen, zoals angststoornissen, depressie en in sommige gevallen zelfs zelfmoord.
Doneer vandaag nog!
img 5201
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten