portraitfactorynl 2024 dds debat 4 juni 4

Dick Schoof presenteert zich als verbinder in regeringsverklaring: "hand uitsteken naar alle fracties!"

Politiekjul 03, 13:00
Vandaag en morgen debatteert de Tweede Kamer over het hoofdlijnenakkoord van het nieuwe kabinet-Schoof. Premier Dick Schoof neemt voor het eerst plaats in de plenaire zaal als minister-president. Voor de oud-topambtenaar wordt het een uitdaging om zijn koers duidelijk te maken en vertrouwen te winnen, zeker gezien de kritische houding van de oppositie, vooral ten aanzien van de samenwerking met de PVV.
Premier Schoof opende zijn toespraak met een verwijzing naar zijn sportheld Sifan Hassan: "De nerveuze spanning was er," zei Schoof. "Maar we hebben er ook gewoon zin in. Sifan Hassan won haar eerste marathon met overtuiging. En daar trek ik mij als marathonloper aan op."
Schoof benadrukte dat dit kabinet luistert naar de zorgen die naar voren kwamen in de verkiezingsuitslag, met migratie als een van de grootste zorgen. "We moeten die zorgen serieus nemen, juist ook om ervoor te zorgen dat er draagvlak blijft voor de opvang van echte vluchtelingen," aldus de premier.
Herstel van verloren vertrouwen beschouwt Schoof als een van de belangrijkste opdrachten van zijn kabinet. Hierbij wees hij op het toeslagendossier en de gaswinning in Groningen, maar hij benadrukte dat er meer keuzes gemaakt moeten worden. De nieuwe premier sprak ook zijn waardering uit voor zijn voorganger, Mark Rutte, en dankte Wilders">Geert Wilders voor diens rol. "Voor hem moet dit vandaag een mijlpaal zijn."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!"
Schoof gaf aan dat het hoofdlijnenakkoord gedetailleerd is en dat het kabinet zich daaraan gebonden voelt. Hij noemde belangrijke punten zoals bestaanszekerheid, woningbouw en de energietransitie. "Mijn kabinet zal een hand uitsteken naar alle fracties in dit huis."
Schoof benadrukte het belang van de rechtsstaat en riep op om het kabinet te beoordelen op zijn daden. 'Het beschermen van vrijheden is een topprioriteit,' zei Schoof, daarbij verwijzend naar de oorlog in Oekraïne. Hij bevestigde dat de steun zal blijven, maar dat we niet altijd het beste jongetje van de klas hoeven te zijn; “dat kunnen we ons niet veroorloven.”
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten