frits bosch column

-Frits Bosch- Excuses voor slavernijverleden zijn volkomen terecht!

Opinienov 28 2022, 15:00
“Ik ben een rolmodel. Ik vecht voor radicale gelijkwaardigheid. Mijn aanwezigheid is een aanklacht tegen de status quo”, aldus Silvana Simons in Het Financieele Dagblad afgelopen weekend. Deze extreem linkse krant, onder de bezielende leiding van de ultra linkse Prisco Battes, heeft er het hoofdartikel van haar glossy P van gemaakt. De krant is zeer te spreken over Silvana. Grote foto op de voorkaft en paginagrote foto’s binnenin. Heil Silva! Heil mein führer! Terecht, want ze is inderdaad geweldig. Ze moet premier worden, dan gaat het een stuk beter alhier. Dit warhoofd krijgt van de krant ruim baan om te vertellen waarom ze ons parlement teistert. Dat is niet gering. “Autochtone Nederlanders plegen institutioneel racisme”. Dat klopt. Mark Rutte heeft het zelf toegegeven. Dan moet het wel waar zijn. Laten wij ons daarvoor diep schamen en onze excuses ervoor aanbieden! Laten wij de voeten van Silvana kussen!
Excuses zijn dus op z’n plaats. De reden dat haar donkergekleurde medemensen onze ouderen van dagen beroven en hun criminaliteit tot zeven keer hoger ligt dan autochtonen is uiteraard onze schuld. Het komt door ons racisme en discriminatie. Een prachtige vorm van inclusie is deze criminaliteit. We moeten ze vragen om daarmee vooral door te gaan als genoegdoening.
Excuses! Ja natuurlijk! Hef je vuist in de lucht en kniel op de grond om de voeten van onze donker gekleurde medemens te kussen en roep “excuses”! Er worden op zeven verschillende plaatsen excuses aangeboden voor de slavernij. Terecht, maar zeven is wat weinig, dat hadden tenminste twintig plaatsen moeten zijn. Niet zo benauwd! Nodig Akwazie uit om een zwarte piet te trappen. Hoe zit het eigenlijk met zijn programma?
Nu wil Suriname bepalen hoe wij excuses gaan aanbieden. Dat moet geheel volgens Surinaams protocol. Terecht. Want het zijn hun excuses die zij krijgen. Het zou natuurlijk al te gek zijn als wij gaan bepalen hoe wij nota bene gaan bepalen hoe wij excuses gaan aanbieden. Als ik hun was zou ik eisen dat Mark Rutte op z’n knieën gaat en as op z’n hoofd gooit en uitroept “excuses, excuses, excuses”! En vervolgens moet hij vijf keer op z’n achterwerk slaan en daarna de voeten van Surinaamse roverhoofdman kussen. Laat dan ook Klaas Knot er bij zijn. Knot durft amper meer op kantoor te verschijnen vanwege zijn diepgevoelde schaamte voor de slavernij en de rol van de bank toentertijd. Knot is een emotioneel diep bewogen man die iedere dag de LHBGT vlag hijst en een One love band draagt. Heerlijke man. Speedboot Willem en vrolijke Max moeten er natuurlijk ook bij. Laten ze lang uit op de grond gaan liggen, “excuses”! Kan Amalia ook een rol vervullen? Een leuk dansje of zo? Laat haar met een donkergekleurde medemens trouwen. Dat is pas inclusie!
Onze edelmoedige regering trekt 200 miljoen uit voor deze grappenmakers, plus 27 miljoen voor een Slavernijmuseum. Surinamers vinden dat veel te weinig. Het gaat om miljarden. Terecht. 200 miljoen is veel te weinig. Ik denk eerder aan een bedrag van 200 miljard euro. Onze belastingbetalers doen dat graag. 200 miljoen is een beledigende fooi. Trek die portemonnee wijd open! Ik wil ook dat alle standbeelden die iets met slavernij te maken hebben neergehaald worden. Geschiedenis lessen moeten voortaan enkel over slavernij gaan en kinderen moeten verplicht vijf keer per jaar naar het Slavernij museum. Dat zal ze leren!
Maar eerlijk is eerlijk. Onze donkergekleurde medemens heeft er eigenhandig voor gezorgd dat ons super inclusieve Sinterklaas feest om zeep is geholpen. Geen etalages meer met Sinterklazen en Zwarte Pieten. Amper meer intochten. Geen Zwarte Pieten. We moeten onze donkergekleurde medemensen diep dankbaar zijn dat ze ons van dat walgelijke racisme verlost hebben. Want wij wisten natuurlijk diep van binnen, al die decennia, dat dit feest tot en met racistisch was. Dat zag je werkelijk aan alles, hoe de Zwarte Pieten discriminerend behandeld werden tijdens dit feest was een schande. Hoe Sinterklaas te keer ging tegen de pieten! Daar kan de Tiran nog wat van leren. Donkergekleurde kindertjes gingen er diep onder gebukt. Ze durfden amper meer op school te komen. Excuses!
Nou maakt men in Suriname bezwaar dat minister Franc Weerwind excuses gaat maken. “Dat kan helemaal niet want deze minister is zelf een Surinamer en dus slachtoffer”. Je verzint het niet! Hoe diep grappig is dit! Franc is van D66 en zal niet rusten aleer alle criminelen D66 stemmen. Dat kan hij voor de komende tien kabinetten z’n vinger opsteken. Stukje D66-fascisme bij criminelen kan er nog wel bij. Francie is minister van Binnenlandse Zaken. Sinds Francie gaat het alhier stukken beter. Waarom gaat Francie dat geweldige kunstje niet in Suriname uitoefenen? Geweldige minister, sympathieke man en leuke vader.
Uit het prachtige Suriname en Antillen zijn bijna 1 miljoen slachtoffers naar die Nederlandse slavendrijvers gekomen. Ik noem dat ontwikkelingshulp vanuit Suriname. Geweldig dankbaar! Want Surinamers en Antillianen bakken er aldaar helemaal niets van. Het zijn diep failed nations, door en door corrupt en racistisch. Ex Minister Stef Blok heeft het zelf gezegd in een vermeend onbespied moment. Weet wat hij toen zei? “Excuses!” Ik verzin het niet. Wat een eerste klas sukkel is Blok die niet durft te staan voor z’n eigen woorden. Wat een diep gevoelde minachting voor die persoon. Hij pleegde verraad aan zichzelf. Erger kan niet.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Zit moordenaar Desi Bouterse nu eindelijk eens achter slot en grendel? Niemand weet het. Zelfs dat lukt ze niet. Laat Speedboot Willem dat eens vragen aldaar. Hoe zit het met minister Brunswijk? Ronnie had hier rector magnificus kunnen worden. Hij is magna cum laude afgestudeerd in de jungle, handig met kapmes en geweer. Daaaag Ronnie. Leuke vent, altijd in voor een geintje.
Wat een hopeloos volkje aldaar. Maar zijn wij zoveel beter? Wij weten het voor elkaar te krijgen de slechtste premier aller tijden voor de vierde keer in het zadel te helpen. Wat een verzameling prutsers. Daar kunnen onze donkergekleurde medemensen nog veel van leren! Excuses voor het slavernij verleden zijn volkomen terecht!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten